Sociedad

Lluc Salellas: "A la Font de la Pòlvora aquests episodis no són habituals"

La policia segueix buscant l'autor del doble crim de la nit de Sant Joan

Punt on va passar el tiroteig.

Punt on va passar el tiroteig. / ACN

Girona

Girona viu el primer de dos dies de dol per l'assassinat a trets de dues persones al barri de la Font de la Pòlvora, la nit de Sant Joan. Una d'elles era cuinera del centre d'acollida La Sopa. El consistori ha convocat una junta de seguretat aquest dijous mentre la policia segueix buscant el presumpte culpable, un individu detingut en diverses ocasions per tràfic d'armes, expulsat del barri de Sant Joan de Figueres fa un mes, i que -sospiten els cossos de seguretat- podria haver fugit a Granada, on hi té família, o a França.

L'alcalde de Girona, Lluc Salellas, ha passat aquest matí per l'Aquí Catalunya i ha declarat que, tot i que és veritat que s'hi produeixen episodis vinculats a les drogues o a la pobresa "és un barri on aquests episodis no són habituals, és un fet excepcional" i ha afegit que "la comunitat està profundament afectada" i que han de "veure com podem acompanyar les famílies de les víctimes i abordar el tema de la seguretat". Hores més tard, durant el minut de silenci convocat al davant de l'Ajuntament en record de les víctimes, ha anunciat un pla integral que tingui en compte aspectes com l'educació, la formació, l'ocupació i l'urbanisme.

Després de dos dies de tensió marcats pel doble crim, l'intent d'entrar al servei d'emergències de l'Hospital Josep Trueta, on s'hi van portar els ferits, i les destrosses a la casa del principal sospitós, aquesta nit ha estat "tranquil·la, sense incidents". En aquest sentit, l'alcalde ha explicat que des del primer moment s'ha instal·lat un reforç policial al barri i que hi ha diàleg permanent amb els familiars de les víctimes per "canalitzar aquests dies i que siguin de calma".

Recordem que encara hi ha dues persones d'aquesta família -un d'ells menor d'edat- que estan ingressades en estat greu a l'Hospital Josep Trueta, al davant del qual hi ha permanenment un gruix important de familiars vetllant sota la vigilància dels Mossos d'Esquadra.

Crítica a l'Estat Espanyol

Salellas s'ha mostrat preocupat: "ningú hauria de tenir un kalaixnikov a casa, que no sé si és aquesta arma la que s'ha fet servir o no, perquè està sota secret de sumari, però sí que va ser amb una arma grossa, poc habitual i no legalitzada". En aquest sentit, ha fet un "crit d'alerta als cossos de seguretat espanyols, que són els que més competències tenen en aquests àmbits i els han de controlar que aquestes armes no es moguin al mercat negre com està passant ara a l'estat espanyol".

Resposta del delegat

El delegat del govern espanyol a Catalunya, Carlos Prieto, ha ofert reforços policials després del doble crim del barri de la Font de la Pólvora de Girona, la nit de Sant Joan. En un missatge a les xarxes socials, ha recordat que tant la Guàrdia Civil com la Policia Nacional estan a disposició de l'Ajuntament gironí i dels Mossos per reforçar "en l'àmbit de les seves competències" els dispositius de seguretat com ho han "fet sempre".

Escolta l'entrevista sencera aquí.

Lluc Salellas, alcalde de Girona

11:30

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1719300887601/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00