Sociedad
Publicitat

La Universitat de Girona promou l'ús del català

500 estudiants de 50 països diferents s'han matriculat als cursos bàsics de català que ofereix la UdG

Imatge d'arxiu de la Universitat de Girona. / Imatge: ACN

Girona

El català és la llengua pròpia de la Universitat de Girona, i la institució promou el ple ús de la llengua catalana en tots els seus àmbits i posa els mitjans adequats per assegurar-ne l’aprenentatge i la utilització per part dels estudiants.

Formació lingüística

A la Universitat de Girona aquest any hi ha hagut uns 500 estudiants internacionals procedents de 50 països diferents que s’han matriculat als cursos de nivells bàsics de català organitzats per l’Institut de Ciències de l’Educació Servei d’Aprenentatge i Innovació Docent. Són xifres similars a les de l’any anterior.

Intercanvis lingüístics

L’intercanvi o tàndem lingüístic, és una manera informal de practicar o millorar les llengües que ja se saben o que s’estan aprenent i consisteix en què dues persones que parlen idiomes diferents queden per practicar l’una la llengua de l’altra.

És obert a tots els membres de la comunitat universitària que vulguin fer conversa amb estudiants de mobilitat i conèixer altres cultures. A la Universitat de Girona és una activitat que funciona des de fa més de 25 anys. Aquest curs han participat en els intercanvis lingüístics unes 100 persones.

La Universitat de Girona proclama la seva plena catalanitat com a manera d’obrir-se a totes les tradicions, avenços i cultures. La Universitat se sent arrelada al país i, des de la perspectiva de la tolerància i l’universalisme, manifesta la ferma voluntat de promoure la llengua i cultura catalanes, de ser eina d’equilibri territorial i motor de progrés al servei de la societat gironina i d’impulsar la justícia i la solidaritat.

Llengua catalana a la UdG

01:28

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1719395231964/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00