Fútbol

Abel Ruiz, la segona incorporació per un Girona de Champions

El davanter valencià arriba a Montilivi a canvi de 8 milions d'euros i el traspàs de Gabri al Braga

SEVILLA, SPAIN - NOVEMBER 18: Abel Ruiz of Spain in action during International friendly match played between Spain U21 and Japan U21 at La Cartuja stadium November 18, 2022, in Sevilla, Spain. (Photo By Joaquin Corchero/Europa Press via Getty Images) / Europa Press Sports

GIRONA

Abel Ruiz ja és oficialment la segona cara nova del Girona 2024-2025. El davanter nascut valencià, nascut a Almussafes fa 24 anys arriba a Montilivi a canvi de vuit milions d'euros i el traspàs de Gabri al Braga de Portugal. Firma fins el 2029.

Malgrat la seva joventut, Abel Ruiz és un davanter contrastat a Europa, però la seva aportació va més enllà del gol. Abel Ruiz va fer el salt del Barça al Braga fa ja cinc temporades, amb només dinou anys. Des de llavors s'ha convertit en un futbolista que ha sigut protagonista principal en el conjunt portuguès i també a les categories inferiors de la Selecció Espanyola, amb qui va arribar a debutar amb l'absoluta de la mà de Luis Enrique. Versàtil, ràpid i ben dotat tècnicament, la campanya passada va estrenar-se també com a golejador a la Champions League, competició en la qual ha disputat 461 minuts repartits en nou partits comptant fase prèvia i fase de grups.

Format al futbol base del Barça, té la versatilitat suficient per a adaptar-se a diferents posicions de l'atac: pot jugar de davanter centre, segon davanter o inclús, en algun moment determinat, ocupar la banda dreta. En cap cas, però, es tracta del fitxatge del substitut d'Artem Dovbyk. Abel Ruiz és un complement més d'atac per a Míchel, però en el Girona són conscients que si l'ucraïnès acaba marxant firmaran un davanter TOP per afrontar una temporada molt exigent i que faci competència a Stuani i al mateix Abel Ruiz.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00