Sociedad

Reobert Bracons en sentit Olot després de més de set hores de tall

Tot i que en un moment s'ha pensat que l'estructura d'un viaducte estava afectada, la Generalitat diu ara que només un problema de ferm i que demà podria estar altre cop plenament operatiu

La C-37 tallada a l'accés als túnels de Bracons des de la Garrotxa

Girona

A les tres de la tarda la Generalitat ha ordenat la reobertura del trànsit per la C-37 entre Torelló i la Vall d'en Bas en sentit Olot -inclosos els túnels de Bracons- i creu que podrà fer el mateix en sentit contrari "entre avui i demà", després d'haver descartat que un dels viaductes tingués deficiències estructurals i haver reparat el ferm malmès.

A primera hora del matí ha ordenat el tancament 'sense nova data d'obertura' de la comunicació entre la Garrotxa i Osona i també d'una carretera local que passa per sota del viaducte afectat per temor que l'estructura patís algun dany com el que fa uns mesos va obligar a tancar el viaducte d'Osormort de l'Eix Transversal.

Poc després de la una, però, la consellera Ester Capella, ja ha confirmat que els tècnics descartaven un dany estructural i que, en tractar-se només d'un problema de ferm, es podria arreglar en menys de 24 hores.

Una mica més tard, s'ha anunciat que el sector, d'uns 19 kms de longitud, es podria reobrir a les sis de la tarda, però, finalment, s'ha comunicat l'obertura parcial en sentit Olot a les tres i s'espera que en les pròximes hores els dos sentits de la marxa ja siguin plenament operatius.

El tall complert ha durat més de 7 hores. Els vehicles s'han desviat per la C-17, la C-25 (l'Eix Transversal) i la C-63, cosa que ha provocat importants embussos en localitats que creuen aquestes carreteres com Ripoll, Sant Feliu de Pallerols, Les Planes, La Cellera, Anglès o Amer.

Es calcula que cada dia passen per la C-37 i els túnels de Bracons una mitjana de 7.000 vehicles, molts d'ells de gran tonatge donat que la zona és un dels pulmons del sector carni català.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00