Sociedad

El TSJC amnistia el secretari d’Hostalric

L’exalcalde i tres regidors van ser absolts perquè el funcionari va justificar la sanció

L'alcalde, el secretari i tres regidors d'Hostalric durant el judici per prevaricació

L'alcalde, el secretari i tres regidors d'Hostalric durant el judici per prevaricació / ACN

Girona

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha deixat sense efecte la sentència de l’Audiència de Girona que va condemnar a 9 anys d’inhabilitació Carles Mitjà, el secretari de l’Ajuntament d’Hostalric jutjat per haver multat un grup d’encaputxats que el juliol de 2018 van anar de matinada a retirar llaços grocs i pancartes independentistes.

La sentència de l’alt tribunal respon al recurs d’apel·lació presentat contra la decisió de l’Audiència i s’acull a la llei d’amnistia que ha entrat en vigor aquest mes. El text diu literalment que “l’amnistia abarca no només l’organització i celebració de la consulta i el referèndum sinó també altres possibles il·lícits que guarden una profunda connexió amb els mateixos (...) així com tots els actes objecte de la llei que acrediten una tensió política social i institucional”. Per aquest motiu declara “l’extinció de la responsabilitat penal del condemnat”.

El secretari d’Hostalric el van jutjar al novembre passat juntament amb l’exalcalde i tres regidors més que van quedar absolts.

Un altre amnistiat a Barcelona

El TSJ també ha aplicat la llei d’amnistia a un nordamericà de 26 anys condemnat pels aldarulls durant el consell de ministres que es va fer a Barcelona al desembre de 2018. La policia li va requisar un còctel explosiu molt perillós, conegut com mcgyver: una ampolla amb àcid on hi havia escrit “puta Espanya” i pilotes amb metralla que podria haver provocat una explosió corrosiva.

En canvi, qui no es beneficiarà de la llei d'aministia és un altre home que va llançar una ampolla de vidre contra uns mossos d'Esquadra que estaven fent una detenció al barri de Sants de Barcelona. Diu el jutge que aquells fets no van tenir res a veure amb el procés i que no es pot acollir a la nova llei

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00