Sociedad

L'Ajuntament està elaborant un cens dels pisos turístics il·legals que hi ha a Girona

El consistori posarà la llista a disposició de la Generalitat, perquè multi als HUTS que no tinguin llicència

Cartell amb el lema "Més barri, menys pisos turístics"

Cartell amb el lema "Més barri, menys pisos turístics" / ACN

Girona

Des de fa setmanes que l'Ajuntament de Girona està recopilant dades dels habitatges d'ús turístic il·legals que hi ha a la ciutat, com ha anunciat a través d'un comunicat. Aquest cens el lliurarà a la Generalitat perquè els investigui i els tanqui, si és que no tenen llicència. "No ens podem permetre el luxe de destinar habitatges sense llicència a ús turístic. La normativa actual estableix uns límits clars, i serem diligents en el seu compliment", ha assegurat la tinenta d'alcaldia Cristina Andreu.

L'objectiu, segons el consistori, és erradicar les activitats fraudulentes i il·legals. També prioritzar l'habitatge a la ciutat per a usos residencials. Andreu ha remarcat que volen "aconseguir que tants habitatges com sigui possible estiguin a disposició dels gironins i gironines que vulguin fer vida a la seva ciutat".

Actualment, arran de l'aprovació del Decret llei 3/2023 que regula l'atorgament de noves llicències d'HUT, la concessió està aturada. Abans d'això, però, l'Ajuntament de Girona ja va aprovar el topall del 15% d'HUT al Barri Vell i d'un 4% al conjunt de la ciutat.

Representants de les dues institucions, de l'Ajuntament i la Generalitat, s'han reunit aquest dimecres i s'han compromès a treballar conjuntament en aquest àmbit.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00