“El coneixement no té cap valor. El que interessa és tenir un títol”
El degà de periodisme de la Universitat de Vic es queixa que molts alumnes obtenen un títol universitari tot i ser “perfectes ignorants”

“El coneixement no té cap valor. El que interessa és tenir un títol”
El código iframe se ha copiado en el portapapeles
Barcelona
Creix la preocupació als campus universitaris de tot l'estat davant la proliferació d'empreses que s'ofereixen a escriure treballs de final de grau o de màster als alumnes, previ pagament d'una tarifa que pot anar dels 300 als 900 euros. "Tenim un problema seriós", ha dit en una entrevista a l'Aquí Catalunya el degà de la Facultat d’Empresa i Comunicació de la Universitat de Vic, Josep Burgaya, que considera que l'arrel del problema és que actualment, la societat dona "poca importància al coneixement", mentre que "el que té valor és aconseguir un títol".
Josep Burgaya explica que en el dia a dia, sovint es troba que té "la convicció que un treball és copiat", malgrat que no pot demostrar-ho: "Un estudiant treu un 2 a un examen i un 9 a un assaig en què et cita Schopenhauer". Per això, Burgaya diu que cal tornar a donar més pes als exàmens escrits i fer també més exàmens orals en detriment dels treballs, en què "la capacitat de falsejar és brutal".
"És el Rincón del vago millorat"
El degà de Comunicació de la Universitat Central de Catalunya considera que aquestes eines d’intel·ligència artificial funcionen com una mena de "Rincón del vago millorat", en el sentit que els alumnes la utilitzen perquè els faci la feina, més que no pas com una font de consulta.
El doctor en Història Contemporània ha lamentat que alguns estudiants de periodisme arriben a la universitat amb mancances de cultura general. De fet, Burgaya opina que part de l’alumnat que accedeix a la universitat no hauria de ser-hi.