Opinión

Falta un any per anar a votar

Ezequiel Moltó, periodista

La Columna Ezequiel Moltó (16/05/2022)

La Columna Ezequiel Moltó (16/05/2022)

01:16

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1652688279911/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Alcoy

Comença el conte enrere. En un any estarem votant, tindrem eleccions municipals i autonòmiques, i que no siguen nacionals també per escollir nou govern.

I en dotze mesos no es poden fer moltes coses, perquè ara l’ambient pre electoral ho contaminarà tot, i els partits entraran en una dinàmica de confrontació que acabarà avorrint al personal.

En els últims dies sembla que la legislatura s’esgota: Ximo Puig remodela el Consell forçat per la dimissió de Vicent Marzà. Les dos ànimes de Compromís (Iniciativa i el Bloc) estudien com afrontar aquestes eleccions, l’esquerra explora noves aliances en el diferents territoris per parar els peus a la dreta. Tenim a un PP mirant de reüll a Vox, i un Vox que segueix pujant a les enquestes sense parar. I mentre tant el PSPV-PSOE intenta donar un nou impuls amb els canvis en la Generalitat, però ha quedat clar que el ritme ara el marquen els altres i Ciudadanos busca i lluita per sobreviure i no desaparèixer.

Mentre la política està així d’animada, els problemes de la gent persisteixen i augmenten. La pandèmia continua entre nosaltres, molt més lleu però està ací, les conseqüències de la guerra d’Ucraïna sobre l’economia son evidents: els preu per els núvols i el creixement econòmic estancat, hi ha un problema seriós de manca de ma d’obra per fer feina, i un atur juvenil molt elevat...però d’aquest problemes reals, i d’altres molts, veureu com en aquesta llarga precampanya s’en parlarà ben poc.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00