Ocio y cultura

L’olleriana Maria Canet estrena el documental i exposició ‘Som Dissidents LGBT’

Serà a La Casa de Patraix demà mateix a partir de les 19:00

L'autora de l'exposició junt a alguna de les obres que es podran veure

Ontinyent

La veïna de L’Olleria María Canet inaugura demà divendres a partir de les 19:00 hores a Patraix una exposició fotogràfica i documental anomenada'Som dissidents LGBT' on es podrà veure els retrats de moments quotidians de persones del seu cercle social.

Aquest projecte, comissariat per Natividad Navalón i Teresa Cháfer, catedràtiques de la Universitat Politècnica de València, ofereix una aproximació a la diversitat sexual i de gènere a partir de testimoniatges pròxims a l'artista, donant veu a experiències diverses des de la transparència i desvinculada d'estereotips imposats que fins i tot, en alguns casos, arriben a repetir-se en el propi col·lectiu.

L'autora explica que "al llarg de la meua vida he sigut testimoni, tant en primera com en segona i tercera persona, d'agressions produïdes per la pròpia identitat sexual o de gènere. Aquesta experiència com a testimoni i agredida és el que m'anima i espenta a dur a terme aquest projecte”, explica l'artista.

La Casa de Patraix, presenta en aquesta exposició un recorregut per l'experiència d'identitats diverses donant lloc a un esdeveniment de trobada dissident i de visibilització del col·lectiu LGBT.

Cal matissar que María Canet és neboda del cineasta valencià Toni Canet, del qual ha rebut una grata influència i ha sigut referent al llarg de la seua carrera artística, presa com a herència d'aquest la passió per l'audiovisual.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00