La LlavorLa Llavor
Sociedad

Menys és més, els microcellers han vingut per a quedar-se

La coordinadora agrària del País Valencià de COAG, de la mà de la Diputació de València i l'Escola d'Enologia de Requena, aposten pels microcellers per a fomentar el relleu generacional en el camp

Valencia

Juan Clemente, tècnic de la coordinadora agrària de COAG, explica que el tamany importa. Que a menor grandària correspon una producció més reduïda, sí... però de major qualitat. La producció massiva no aconsegueix, en moltes ocasions, els mínims requerits per molts països, i això encara agreuja més el problema perquè provoca la pèrdua de mercats.

A més, és més fàcil controlar-ne el procés, més fàcil fer-lo sostenible i ecològic, adaptar-se al canvi climàtic i introduir-hi noves varietats i han detectat que amb aquest sistema la presència de dones en el sector augmenta de forma molt significativa.

Del 2 al 6 de juny, a Requena, se celebraran les jornades que són per a professionals. Unes jornades divulgatives i de formació que se centren en tots els aspectes de la producció vitivinícola. Inclosos la comercialització, perquè com explica Clement, no està renyit ser un productor xicotet amb poder comercialitzar en gran, diversos microcellers junts.

El Rebost

Tomaques cherry confitades al forn. El complement perfecte per a qualsevol recepta

Tomaques cherry confitades al forn / Santi Hernández

Aquesta setmana vos he preparat una recepta exquisida que no vos deixarà indiferents. Un ingredient com la tomaca cherry és l'acompanyament perfecte per a moltes receptes. El podem prendre com a aperitiu amb una torrada acompanyat de formatge cremós i amb sardines fumades. També pot acompanyar les ensalades i amanir-les amb el suc que solten en preparar-los. Si vos sembla vos compte de quina forma els he preparats i voreu com és de fàcil.

INGREDIENTS

500 g de tomaques cherry

2 alls

Orenga (al gust)

Romer (al gust)

1/2 cullerada xicoteta de comí

Vinagre de poma

Oli d'Oliva Verge

Sal

1 cullerada de sucre

ELABORACIÓ

Per a aquesta recepta podem utilitzar les herbes que més ens agraden. Jo he utilitzat les que tenia per casa i que solc usar més a sovint. Per a preparar aquesta recepta en primer lloc calfarem el forn a 130 °C. Seguidament netejarem i tallarem les tomaques cherry per la meitat i anirem ordenant-les a la cassola que ficarem al forn. Jo he utilitzat unes xicotetes cassoles de fang de ma mare que utilitzava quan érem xiquets per a preparar l'arròs al forn.

Una vegada tenim les cherry a la cassola empolvorem les herbes junt a cullerada de comí. Hi afegim un parell d'alls sense pelar i seguidament rectifiquem de sal. Per a acabar, tan sols ens queda afegir-hi el sucre i un bon raig d'oli d'oliva i de vinagre de poma.

Ho introduïm tot al forn ja precalfat durant uns 75 minuts i finalment li donem un colp de calor a 200 °C durant 10 minuts més. El resultat és especial. Podem guardar-les uns dies al frigorífic en un pot de vidre i així fer ús d'elles en les ensalades, torrades i totes aquelles combinacions que se vos ocórreguen.

Espere que les gaudiu.

Ací tens la recepta original: http://www.unarecetaunrecuerdo.com/tomates-cherry-confitados-al-horno-el-complemento-perfecto-de-cualquier-receta/

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad