Última hora

Un muerto y decenas de heridos en el Medusa festival por las fuertes rachas de viento

Opinión
OPINIÓ

Alcoi viu l'esport

Alberto Belda, regidor d'Esports

Alberto Belda, regidor d'Esports / Radio Alcoy

Tinc la sensació, i més que sensació la certesa, que avui som millors com a societat del que ho érem fa dos mesos. I que ho som gràcies a l’esport, a la seua pràctica i el seu gaudi.

El Centre d’Esports ha estat present en major o menor mesura, i al marge de les competicions ordinàries, en uns 50 esdeveniments esportius en aquests últims seixanta dies. Xifres de rècord, que parlen de com està de viu i de com es viu l’esport a la nostra ciutat.

L’esport és tot el que ja sabem: salut, benestar, equilibri, positivisme, valors… I per a una ciutat com la nostra, significa pulmó i reactivació, qualitat de vida.

La maquinària esportiva alcoiana torna a caminar, jo m’atreviria a dir que amb més força que mai. Després de dues temporades superant obstacles, ensopegant, caient i tornant a ensopegar, la resiliència mostrada durant aquests mesos per part de dirigents, tècnics, esportistes… ha estat extraordinària. Noves modalitats emergents, unes altres que es consoliden, les de sempre que continuen creixent, més esdeveniments, més activitats…

Tenim en la Regidoria d’Esports el sa costum de no dir que no a gairebé res, d’estudiar totes i cadascuna de les propostes que els clubs i les entitats ens fan arribar i d’acompanyar-les perquè aquestes idees es convertisquen en realitat. Convençuts que darrere de cada projecte sempre hi ha un benefici comú, que després d’una cursa, un torneig, una gala, unes 13 hores, una ponència o un campus, hi ha un “eixirem millors”.

I millors hem eixit després d’aquests dos intensos mesos en què la família de l’esport alcoià ha organitzat esdeveniments multitudinaris com l’Esport 3D (amb més de 30 modalitats presents), el Campionat d’Espanya de Patinatge Artístic Grups Xou, la Copa d’Espanya de BMX o el Trofeu de Futbol Base Premis Sant Jordi.

Ens hem calçat les sabatilles de manera competitiva i solidària fins a quatre ocasions en aquestes últimes huit setmanes per a gaudir del Cross Nocturn Salesians, l’Eco Marxa Sprint Trail de Santa Ana, la Milla de les Esclaves o la 10K Via Verda. El running i el Trail running han convertit els nostres carrers i l’entorn d’Alcoi en una gran instal·lació esportiva. Quina idea tan magnífica! Una ciutat al servei de l’esport és un millor lloc en el qual viure.

Les instal·lacions municipals van acollir l’esport escolar amb activitats extraordinàries repletes de somriures i aprenentatges. La Cloenda de Pilota a l’Escola, l’Olimpíada Escolar, les jornades de multiesport d’atletisme, colpbol o escalada, els trofeus Centenari del Collao, “Relámpago” o la Copa de futbol, els finals de temporada de Judo, Orientació i BMX, jornada provincial de gimnàstica rítmica o la fase final provincial aleví de bàsquet en són alguns exemples. Tot sota el paraigua dels Jocs Esportius, en una convocatòria que ha batut rècord de participació, amb més de 2.000 xiquetes i xiquets practicant esport i adquirint hàbits i valors que els faran millors persones. Educar a través de l’esport. Poques eines són tan eficaces per a millorar les societats.

Per aquest motiu i perquè millorem a través de la formació i el coneixement, les ponències sobre aspectes varis a la sala Àgora a càrrec de Marcos Abad, Lidia Sempere i “Mase” ens van resultar tan importants.

La primera edició de l’Acuatlón Ciutat d’Alcoi a la piscina José Trenzano Alós o la vetlada de Boxa al Pavelló Miguel Sarasa reafirmen la idea que tot projecte esportiu és possible a la nostra ciutat.

En aquests frenètics dies pugem diverses vegades a la bici. Esport i sostenibilitat. Sortida en BTT, Dia de la Bici del col·legi José Arnauda o el longeu i incombustible Trofeu Sant Jordi, lligat sempre a la figura de Santiago Blanquer i que va recuperar enguany el final de la prova a la Font Foja.

I entre tant d’embolic ens ha donat temps de presentar la imatge amb la qual celebrem el 50é Aniversari del Poliesportiu Municipal Francisco Laporta, de celebrar també el 25é aniversari del Club Aikido Alcoi, de compartir les gales finals de curs de les modalitats de patinatge artístic i gimnàstica rítmica o de clubs com La Salle, Sant Roc o Vedruna Carmelites, de vibrar amb l’històric ascens del CB Joventut a Lliga Autonòmica, de lliurar els merescuts trofeus a diverses de les lligues locals, de reivindicar l’esport igual per a totes i tots, de defensar els drets LGTBi, de recórrer els centres educatius per a portar la torxa olímpica, símbol de tantes i tantes coses bones, d’oficialitzar que el nou Camp de Futbol Municipal portarà el nom de Jorge Molina, de licitar i donar llum verda al futur pavelló per a la gimnàstica artística, modalitat a la qual se li ha dotat de millors i més eines per a exercitar-se en el seu dia a dia, d’acomiadar la temporada històrica del P.A.S. Alcoi i la gran campanya del C.D. Alcoyano, d’agrair als nostres 30 esportistes d’elit que siguen els millors ambaixadors de la nostra ciutat, d’ajudar a organitzar i assignar les instal·lacions esportives als diferents campus d’estiu, de posar en marxa l’Escola d’Estiu i els cursos de natació a l’Eduardo Latorre o d’obrir les portes a les piscines municipals, aquesta vegada sí, lliures de totes les restriccions.

Res de tot el que he descrit amb anterioritat seria possible sense el treball en equip. Agraïsc a organitzadors, entitats, clubs, centres educatius, empreses col·laboradores, tècnics, esportistes, familiars, voluntaris i companys del Centre d’Esports, també companys de la resta de departaments de l’Ajuntament, mitjans de comunicació, Policia Local, Creu Roja, Protecció Civil… En definitiva, a totes i tots els que formen la família de l’esport alcoià, l’esforç, la il·lusió i la creença compartida que el que fem millora les nostres vides, millora la nostra ciutat i ens fa més feliços.

Bon estiu a totes i a tots. Tornem a la càrrega en 3, 2,1…

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad