Hoy por Hoy matinal AlcoyHoy por Hoy matinal Alcoy
Opinión
LA COLUMNA

Viu l'estiu

Carles Figuerola, periodista

La Columna-Carles Figuerola (25/07/2022)

La Columna-Carles Figuerola (25/07/2022)

01:47

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1658728846198/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Alcoi

L'estiu és una època en què es vol culminar les il·lusions i desitjos, dedicar-li més temps a l'oci i sobretot si l'economia deixa, aparcar les rutines habituals i traslladar-se a un altre lloc temporalment.

Els alcoians i les alcoianes han sigut uns avançats en l'èxode estiuenc. Eixes ganes per vore el mar superava tots els entrebancs i les molèsties. Viatjar amb el Txitxarra a Gandia per a prendre el bany era tota una aventura i proporcionava moltes hores de felicitat. La ruta era tan important com el somni d'estar en la platja encara que fora per unes hores. Per la nit, molts es conformaven en estar a la fresqueta en el Monterrey i vore programes dobles de pel·lícules de gènere.

Després,la proposta per a l'estiu va anar fent-se més sofisticada i quan viatjar es va posar de moda, els alcoians i les alcoianes han acudit als llocs més insospitats, més recòndits, com a l'illa filipina de Cebu, on està l'altre Alcoi. Alguns han preferit les illes Célebes, a Indonèsia. Així i tot, no han pogut evitar trobar-se en l'altra part del món a una cara coneguda vista mil vegades pel pont de Sant Jordi.

El culte al sol continua imposant-se en l'estiu, però ja s'ha reduït aquella estranya regla de a millor bronzejat,millors vacances. La blancor comença a tindre el seu raconet. Igual que el turisme cultural o les actuacions musicals comencen a agafar força en les nostres comarques. S'ha pogut comprovar a Alcoi en dos esdeveniments ben diferents ara al juliol, els 40 summer live, o en el Festival de Jazz del Mussol que va atraure a la Glorieta a un públic molt divers.

També té un gran atractiu cultural la ruta dels contacontes que ja va per l'octava edició. Rondalles,que contribueixen a mantindre la tradició oral i que es narren des de llocs emblemàtics de catorze poblacions de l'Alcoià i el Comtat. En els dies que queden de juliol, els contacontes passaran per Benimarfull i Gorga. L'estiu és una bona oportunitat per a gaudir i deixar- se seduir per la cultura.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad