Hoy por Hoy matinal AlcoyHoy por Hoy matinal Alcoy
Opinión
LA COLUMNA

Funció social de l'agricultura

Jordi Ortiz, historiador i escriptor

La Columna-Jordi Ortiz (27/07/2022)

La Columna-Jordi Ortiz (27/07/2022)

01:39

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1658900494062/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Alcoi

L’agricultura continua sent una part estratègica per al desenvolupament econòmic de les societats.A més d’això aporta una sèrie de valors que són claus per a assolir reptes que marcaran el futur. En primer lloc, l’activitat del sector primari continua sent la base de la creació d’ocupació en nuclis rurals. A menut parlem del concepte “España Vaciada”, zones del país que per falta d'infraestructures i oportunitats estan patint una davallada demogràfica servera. Aquesta realitat també afecta a municipis de l'interior d’Alacant. Només una dada alerta: més de 2,32 milions d'hectàrees de cultiu estan abandonades en Espanya. Buidar de vida al camp és buidar-se d'oportunitats a curt i mitjà termini. Front l'abandó, l’agricultura té una clara funció ambiental: de protecció, com ara la prevenció d’incendis o el manteniment d’ecosistemes diversos que també fan front al canvi climàtic.

A banda d’aquesta realitat, l’agricultura també presenta una funció important en la generació d’un producte de qualitat i pròxim, per tant en la millora de l’alimentació i de la salut. D’uns anys ara, la filosofia de la sostenibilitat s’ha centrat en la promoció del consum a “kilòmetre 0”, és a dir; productes que no han tingut un gran cost de contaminació per ser transportats. El consumidor continua tenint un paper clau. En els anys vinents una digitalització accelerada revolucionarà, de nou, les formes de treballar. L'agricultura, com ve fent-ho des de fa mil·lennis, continuarà tenint una clara funció social, econòmica i ambiental.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad