Opinión
LA COLUMNA

Pau

Ximo Llorens, periodista

La Columna de Ximo Llorens (29/07/2022)

La Columna de Ximo Llorens (29/07/2022)

02:23

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1659083090407/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Bon dia. Quan va nàixer el meu net Pau vaig tardar quasi dos dies en poder veure-lo perquè la pandèmia anava per la sèptima ona i a la planta de maternitat de l’hospital no deixaven entrar ni als ‘agüelos’. Almenys, la planta més alegre de l’hospital no semblaria el carrer Sant Llorenç eixe cap de setmana.

Mentre tu naixies Pau, hui fa vint dies, la teua germana, t’agüela’ i jo passàvem l’espera fent com si intentarem dormir, els tres tirats al llit panxa amunt i amb les mascaretes posades perquè estàvem tots de coronavirus fins els ulls. Allí espatarrats els tres pendents del telèfon. Estàvem de foto. Però no la vam fer. Es fan tantes fotos hui en dia que estic per dir-te, Pau, que té més valor un record que es quede ben gravat per a sempre al disc dur del cervell.

Quan vaig saber que eres xic vaig pensar: Home! Un home! I ho dic perquè els homes som minoria a la família, saps Pau? Hauràs d’acostumar-te xaval. Tindràs al teu voltant la teua germana Clara, ta mare Clea, les teues ties Anabel i Berta, les ‘agüeles’ Elena i Araceli, les super-agüeles Carmen i Rosalia, la teua cosina Laura i una altra cosina que vindrà prompte, Maria. I ties-‘agüeles’ en tens… he perdut el compte, per a parar un tren en tens.

En estos moments, Pau, jo tinc una mare, dos germanes, una esposa i dos filles, una neta, dos cosines germanes, quatre nebodes, quatre nebodes-netes i cinc cunyades, i la gent em dia: Hala què bé! Viuràs com un marahà. No és veritat Pau. No vius com un marahà. No vull dir com vius. Ja ho experimentaràs per tu mateix. Renegaràs d’elles, aixó és normal; tindràs una mare oficial i una caterva de mares vocacionals que et diran el que has de fer encara que ja t’afeites, i seguiran dient-ho quan tingues vora 70 anys. No ho prengues en compte. Planta cara a les adversitats que puguen vindre i pensa què tot, la vida, sense elles seria tant difícil… Tant difícil seria Pau que seria impossible.

Benvingut al món netet.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad