Opinión
La Columna

Nadal de metaverso

Ximo Llorens, escriptor

La Columna Ximo Llorens (29/11/2022)

La Columna Ximo Llorens (29/11/2022)

01:53

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1669704726818/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Alcoy

Bon dia. Arriba Nadal i comencem a fer càlculs sobre molt anem a gastar al llarg d'este mes que ara entra. Però amb la que està caent, que és com si els preus de les coses hagueren mutat en càncer amb les cèl·lules multiplicant-se desordenadament, jo no sé si enguany perilla el torró 1880, que és "el más caro del mundo", o, ¿anem a gastar igual o menys en loteria?, ¿i les estrenes?, ¿desgrave de les estrenes de la meua descendència l'increment percentual que han experimentat les bajoquetes de la mantega?

Per algun lloc s'haurà de retallar. Els quatre bidons de parafina de l'estufa costaven l'any passat 39 euros, però si vols calfar-te amb parafina enguany hauràs de pagar-ne 59. 20 euros més. El preu del quilo de sucre comença a semblar-se al de la cocaïna. I els dinars de Nadal, què? Dinars de grups, d'empresa, de montepíos, de penyes i quadrilles de whatsapp... què fem?, ¿anem a tots?

El 10% que van a pujar les pensions dels jubilats ja està absorbit per l'augment del cost de les garrapinyades i els pastissets de glòria. Ni parlar del Moet & Chandon, clar, i com que el cava em fa abranor ací al regomello, enguany faré un dinar de Nadal de metaverso i posaré a la taula Casera o aigua de litines. Total, el rot és el mateix. Tampoc sé si vindrà a dinar molta gent eixe dia i el que em preocupa és que no tinc prou mantes per a tots. Porteu-vos cadascú la manta, els diré. És que si pose la calefacció he d'apagar les llums, i... en fi, que de sobte és un conflicte això de Nadal.

Diuen que la culpa la té Putin, però... cà. La culpa la tenen els de sempre. I no m'agrada assenyalar.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00