Opinión
LA COLUMNA

L'atractiu d'Alcoi

Noelia Fernández Moltó, periodista

La Columna Noelia Fernández (23/01/2023)

La Columna Noelia Fernández (23/01/2023)

01:41

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1674456467060/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Alcoi

Fa unes setmanes, en plena ressaca de la nostra benvolguda Trilogia de Nadal, eixien les dades relacionades amb el nombre d'habitants d'aquestes comarques.

Tots tenim clar que la natalitat es redueix any rere any a tots els llocs, tanmateix, no només no naixen molts xiquets i xiquetes, la realitat és que algunes poblacions, que històricament han anat per darrere, ja superen a Alcoi en nombre d'habitants.

Per què ocorre aquesta pèrdua d'atractiu de la capital de l'Alcoià?

Entre les respostes a aquesta pregunta, em vénen al cap, l'inesgotable cansament de les persones que no troben feina a aquest territori, que l'hospital no té unes condicions dignes i els que manen no ens defenen enfront dels que podrien fer alguna cosa per millorar-les, perquè les connexions de transport públic són clarament revisables, i açò ja passava quan jo anava a la Universitat, perquè l'oferta cultural té poca difusió a la ciutat i no es fa una política econòmica per picar l'ullet al ciutadà empadronat, perquè molts barris de la ciutat encara romanen els canvis que fa temps demanen. Hi ha una clara pèrdua d'interés en una de les ciutats més històriques de la província, no només per als que podrien fixar-s'hi, també per als que estan i decideixen anar-se'n.

Malgrat aquest colp de realitat, veiem al portal del ciutadà a Alcoi "Les dades del padró municipal confirmen que ja fa sis anys en què arriben més persones per a fixar la seua residència a la ciutat de les que se'n van, atretes per una ciutat industrial, universitària i amb àmplia oferta de serveis".

Des de l'Ajuntament d'Alcoi, continuen insistint que està en marxa una transformació de la ciutat, esperem que tant de bo siga així, i Alcoi siga un lloc desitjable per viure, no només siga un lloc que es plena a Nadal i a festes de Moros i Cristians.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad