Opinión
La Columna

Les empreses d’Alcoi i el Campus de la UPV

Pau Bernabéu Soler, director Campus d'Alcoi de la UPV

La Columna Pau Bernabeu (25/01/2023)

La Columna Pau Bernabeu (25/01/2023)

02:46

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1674629246276/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Alcoy

Com supose que tots vostés sabran, l’actual Campus d’Alcoi de la Politècnica de València, abans coneguda com l’escola indústria d’Alcoi, té un origen vinculat exclusivament a l’empresariat de la ciutat i de la comarca. Allà pel segle XIX, van ser els empresaris els que forçaren la creació d’uns estudis que millorarien la capacitació dels seus treballadors i treballadores. No és res nou tampoc reconéixer que el principal tresor de les empreses és el seu capital humà. I en aquells temps, en els quals les empreses del tèxtil tiraven com un canó, el que escassejava eren els operaris i gestors altament qualificats. Cosa que, per cert, continuen reclamant-nos ara els empresaris de la contemporaneïtat.

En aquella època les empreses van crear l’escola de pèrits i -ara- els empresaris ens demanen més i millors enginyers i graduats en ADE. Com veuen, la relació és més que estreta i bidireccional.

Ara per ara, l’ajuda i la col.laboració amb les empreses és excepcional, i en el Campus d’Alcoi lluitem per respondre a les seues necessitats. És aquesta una obligació per a una entitat educativa pública com la nostra. Els empresaris ens demanen nous graus i estudis de màster. Per això, d'ací a poc temps recuperarem l’enginyeria en tèxtil i esperem comptar amb dos nous màsters. Tot, insistisc, per la demanda de l’empresariat. Però el seu suport no acaba ací, perquè estan presents durant tot el curs. No fa molt, a mitjans de desembre, vam celebrar al saló de graus de l’edifici de Carbonell un esdeveniment que enorgulleix el professorat, l’alumnat i sobretot a les empreses. Els parle de l’acte de lliurament dels premis als millors treballs final de grau, de final de màster i als millors expedients acadèmics. Una motivació per a l’alumnat que està a punt de deixar la universitat i que, justament quan toca amb la punteta dels seus dits el món laboral, veuen recompensats els seus esforços amb premis concedits per empreses de la zona.

No puc més que agrair a empreses de les comarques que facen possibles estos premis que donen sentit a la feina d’alumnes i professors i que també recorden l’origen de la Universitat del que els parlava a l’inici.

Gràcies per tant a:

-SERTECO ECONOMISTAS

-COL·LEGI OFICIAL DE GRADUATS I ENGINYERS TÈCNICS INDUSTRIALS D’ALACANT

-LABOKIM

-FORADIA

-HELIGRAFICS FOTOGRAMETRÍA

-COL·LEGI OFICIAL D’AGENTS COMERCIALS D’ALCOI

-FLEJES INDUSTRIALES SA

-AITEX

-SEA EVENTOS

i

-CÀTEDRA ALCOI DEL CONEIXEMENT DE L’AJUNTAMENT D’ALCOI

També a Caixa Ontinyent, Multiscan i tantes altres firmes per donar suport amb les seues càtedres.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad