Opinión
La Columna

El quart poder

Jordi Peidro, il·lustrador i escriptor

La Columna Jordi Peidro (08/02/2023)

La Columna Jordi Peidro (08/02/2023)

02:15

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1675838854616/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Alcoy

Em resulta verdaderament sorprenent quins són els temes que alcen bombolles a penes els deixes caure. No he pogut més que quedar bocabadat quan fa tres setmanes, des d'aquesta mateixa cadena, em van llançar un "estàs petant-ho" a arran de la columna anterior. De vegades sembla, fins i tot, que la denominació "quart poder" que s'adjudica als mitjans de comunicació, ha acabat per ser certa. Però no em porte a engany, no creguen, no soc tan ingenu. Ni és el medi, ni el meu predicament entre el públic, ho tinc més que clar. A aquesta mateixa casa, he llançat verdaderes càrregues de profunditat i, per als oïts de molts, han passat com a un enginyós acudit. Sense més ni més. Així és que el secret ha d'estar a altre lloc. I per descomptat que jo el tinc més que diàfan.

Perquè tot depén dels assumptes als quals dediques la composició oral o escrita. Amb què toques qüestions que li parlen a sentiments vinculats a la idiosincràsia d'un poble, d'una gent, és suficient perquè es produïsca la metamorfosis. I ací tot canvia, ací tot es magnifica de forma aclaparadora. És aleshores quan les xarxes socials bullen. Quan tots saltes al buit en espardenyes per iniciar la revolució. El moment on la gent qui ha interpretat les teues paraules de la manera que més li convé, s'encén i comença a demanar el retorn del Terror, dels empresonaments a la Bastilla i el desempolsegant del maquiavèl·lic invent del doctor Guillotin.

D'ací a l'alça, quasi res, fins a acabar lamentant que els altres no entenguen un aspecte tan obvi, per a cadascú, que sembla faça falta explicar. I açò que jo els conte des d'una, notabilíssima sí, però ràdio de poble al cap i a la fi, es pot extrapolar a qualsevol mitjà de comunicació de caràcter regional, nacional i fins i tot mundial i veure que les interpretacions al voltant d'opinions, no ho oblidem, interessades o no, meres opinions, donen per a crear confusió, histèria, mal de ventre i a saber quantes reaccions més.Calma! És el que demane. No s'ha de sortir de polleguera.

Els assumptes seriosos sempre seran seriosos, i la resta, com deia aquell, serà el més important de les coses sense gens d'importància. Però també entenc que per al qui poc o res té a la seua vida, qualsevol bajanada siga mana del cel.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00