Opinión
La Columna

El carril bici i altres canvis

Mireia Pascual, periodista

La Columna Mireia Pascual (17/03/2023) "El carril bici i altres canvis"

La Columna Mireia Pascual (17/03/2023) "El carril bici i altres canvis"

02:03

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1679037213423/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Alcoy

Ai!... la construcció del carril bici. Quants mal de caps està generant entre tots nosaltres, veritat? Quina incomoditat agafar el cotxe i haver de creuar la ciutat amb el caos generat per les obres.

Em sap greu, però encara que ens puga paréixer millor o pitjor com s'ha fet o com quedarà, aquest és el futur al qual ens hem de dirigir si volem respirar aire pur i salvar un planeta destinat, de moment, a l'hecatombe.

Recordeu quan va eixir la llei antitabac i es volia prohibir fumar als bars i restaurants? Mare! Quin gran rebombori social es va crear! Ara poca gent, o quasi ningú ho criticaria. Això de poder assaborir el menjar i que tots, inclosos els que no fumem, respirem amb normalitat i sense intoxicar-se.

Pense que amb aquestes mesures com el carril bici passarà el mateix. El que estic segura també és que no és suficient, i menys a una ciutat de costeres com Alcoi, no serà suficient en construir un carril bici i esperar que la gent el gaste perquè sí per a desplaçaments diaris. Caldrà incentivar, caldran polítiques i ajudes per a poder adquirir bicicletes i patinets elèctrics a les cases. Caldrà també incentivar el transport públic perquè la gent gran, o la no tan gran, que no puga o vulga gastar la bicicleta, puga moure's. Amb un servei amb major freqüència en un entorn on en 20 minuts caminant pots arribar quasi a qualsevol part de la ciutat. Al final, és un conjunt de mesures, no aïllades. Apropar el comerç local a la gent. S'havíem acostumat a la comoditat d'agafar el vehicle particular per a tot, de buscar el que volem a grans superfícies, a què ens porten el que desitgem amb un sol clic.

I tal vegada, aquest no és el sistema sostenible al qual ens hem de dirigir. Falten molts canvis i millores, però hem d'anar fent pas a pas i entendre que és una necessitat real i vital, sobretot per al futur i les pròximes generacions.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad