Opinión
La Columna

Cadires

Carles Figuerola, periodista

La Columna Carles Figuerola (23/03/2023) "Cadires"

La Columna Carles Figuerola (23/03/2023) "Cadires"

01:48

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1679555127158/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Alcoy

Queda un mes, però ja s'observa el compte enrere, l'atmosfera que a poc a poc va apoderant-se de la ciutat i creant l'ambient fester més adient per a viure'l un altre any amb la millor de les il·lusions.

Els dies de la trilogia són els més esperats, tot i que hi ha qui assaboreix més els actes que van desenvolupant-se durant el temps anterior perquè són el gran aperitiu de la festa.Tots els ingredients van fent gola fins a l'apogeu final.

Els papers es distribueixen amb cert paral·lelisme entre els actuants o festers i els famosos 'mirons'. S'han posat a la venda les cadires que queden, unes 4.500. Si es sumen a les dels abonats, unes 16 mil i la gent que tria veure l'Entrada des del balcó amb el plànol preferit de Hitchcock, el zenital, la xifra de persones que opten veure en el carrer el pas dels moros i cristians és molt respectable.

I més en una època en què la digitalització, el món de les pantalles vol conquistar la realitat.I encara té més mèrit que el públic es sacrifique i passe hores al carrer, assegut en una cadira en lloc de poder contemplar-ho a casa tranquil·lament, sense passar fred ni calor, ni estar afectat pel vent o l'amenaça de pluja.

El 'miró' s'ha acostumat a la cadira com el fester a les corretges o a les calces. En altres festes multitudinàries hi ha un poc més de varietat, però no tanta. A l'oferta de cadira o cadira de les Entrades, els amants del Carnestoltes de Rio poden triar en el sambòdrom entre 'l'arquibancada', graderia de ciment, més incòmoda encara, butaques, llotja, llotja coberta o espai vip.

El pas del temps resoldrà la difícil equació, cadira, públic, hores i espai. Tot i les limitacions, el 'miró' no pensa faltar a la seua cita perquè hi ha moments inoblidables que només es poden sentir assegut en una cadira en les festes d'Alcoi.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad