La LlavorLa Llavor
Sociedad
LA LLAVOR

La nova regulació europea dels envasos industrials acabarà tocant-nos la butxaca

El Clúster d'Envàs i Embalatge coordina un projecte per a garantir la reutilització d'envasos i embalatges encara que entén que en l'actual context inflacionari hauria d'haver esperat

La Llavor 20/05/2023

La Llavor 20/05/2023

30:00

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1684490985975/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

València

Perquè tots els canvis acaben arribant, de l'una o l'altra manera, al consumidor final. Jesús Pérez, director del Clúster d'innovació en Envàs i Embalatge, ho ha explicat en la SER. "Estem vivint un tsumani legislatiu". S'estan traslladant totes les directives i reglaments europeus sobre els envasos i embalatges industrials. L'objectiu és reutilitzar al màxim.

Per a això el Clúster ha desenvolupat una aplicació col·laborativa a gran escala. El projecte es diu 'Track and Trace Reuse': un sistema digital col·laboratiu per a gestionar la traçabilitat i el control de l'ús dels envasos industrials. Es busca la digitalització completa del servei de desenvolupament de models d'industrialització.

Garantir la separació per a poder aprofitar i reutilitzar al màxim val diners perquè comporta innovació, i la innovació implica despeses en tecnologia i en nous protocols. Això acabarà repercutint-se al consumidor com explica Jesús Pérez.

I a eixa major despesa en innovació, a eixa adaptació de les empreses i dels processos, se suma el nou impost que grava els envasos no reutilitzables. També acabarà repercutint en el que costa el producte en el supermercat. Pérez explica que en són plenament conscients en el clúster -i en això treballen- de la importància de caminar cap a una economia circular. La pregunta que es fa Pérez és si havia de ser ara, en plena voràgine d'inflació. Si no haurien d'haver esperat com han fet altres països europeus.

El rebost: corona de carabassat

El Rebost: corona de carabassat (20-05-2023)

El Rebost: corona de carabassat (20-05-2023)

04:20

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1684317174560/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

La corona de carabassat és un dolç que em porta molt bons records. Ma mare el solia preparar quan eren dies festa. Un mos melós compost principalment d'ametla i carabassa confitada. Fa mesos que tenia ganes que formara part del receptari de Rec&Rec. Així que ja ho tenim, i si vos sembla vos explique com de fàcil és preparar-lo.

INGREDIENTS

250g de carabassat

250g d'ametla molta

150g de sucre

9 ous mitjans

Per al caramel: 200g de sucre aproximadament

PROCÉS

En primer lloc precalfem el forn a 200 °C. Seguidament, a un bol incorporarem tots els ingredients. Primer batem els ous. A continuació hi incorporem el sucre i batem fins que s'integre bé. Finalment hi afegim el carabassat que ratllarem prèviament i l'ametla molta. Batem bé fins que estiga tot ben integrat i reservem.

A continuació procedirem a preparar el caramel. A un cassó incorporem el sucre i calfem fins que el sucre comence a agafar color. És important que no se vos creme, així que quan vegeu que té un color marró clar el retirem del foc i l'incorporem al motle en forma de corona (28 – 30 cm). Repartim bé el caramel. A continuació hi incorporem la mescla i la fiquem al bany maria al forn durant una hora.

Passat aquest temps deixem que es refrede i el fiquem al frigorífic. Desemmotlem l'endemà, i llest.

Ací tens la recepta original: http://www.unarecetaunrecuerdo.com/corona-de-calabazate/

De temporada: olis d'oliva

De temporada: olis d&#039;oliva (20-05-2023)

De temporada: olis d'oliva (20-05-2023)

07:55

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1684317067574/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Vi: El indulto

Vi La Llavor: El indulto (17-05-2023)

Vi La Llavor: El indulto (17-05-2023)

04:38

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1684317299615/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad