Opinión
La Columna

És hora d'escollir

José Cantó, professor de la Universitat de València

La Columna (23/12/2023) "És hora d'escollir"

La Columna (23/12/2023) "És hora d'escollir"

02:01

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1684822329579/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Alcoy

Ja queden pocs dies perquè tinguem les eleccions municipals i autonòmiques. En aquestes setmanes de campanya electoral hem tingut promeses de tota mena i hem vist als màxims responsables polítics passejar-se per aquestes comarques i pels nostres pobles. Segurament molts dels qui estan escoltant-me estan farts de tanta campanya,cansats de la política i dels polítics, pensant que "tots són iguals" i que no paga la pena participar i que igual... ni votaré.A totes eixes persones que dubten, no vaig a dir-los les típiques argumentacions que emfatitzen que el vot és un dret que ha costat molt esforç, llàgrimes i sang o que si no votes després no et queixes. No, vaig a dir-los que votar és un acte de valentia, doncs quan votes has d'escollir i, per tant, et posiciones. I moltes vegades, no ens agrada tot el que una opció política representa, però quan vas de convit tampoc t'agraden tots elsplats del menú i no per això no te'n vas.I és que és necessari votar, per què cal escollir, entre altres coses:• Quin model volem dels serveis que després gaudim com a ciutadans a l'educació o la sanitat: pública o privada, per a totes i tots o per a uns pocs un poc millors.• Quins són els drets que volem per a nosaltres i els nostres fills i filles:independents de la religió que es professe, del gènere o de l'orientació sexualque es tinga o si volem un model específic de família, de relacions o de sexualitat.En definitiva, és una tria entre quin és model de societat volem: un on la diversitat és una riquesa o un altre on aquesta diversitat és un problema.I és que açò no va sols d'un poliesportiu, un carril-bici o un nucli històric... va d'anar o cap endavant o cap enrere. I creieu-me quan vos dic que el perill d'anar cap enrere, molt cap enrere és més real de mai... per molt que ens prometen somriures.Voteu, i feu-ho amb seny!

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad