Opinión
La Columna

El futur està al teu cor

Jesús Trelis, director de Las Provincias

La Columna Jesús Trelis "El futur està al teu cor"

La Columna Jesús Trelis "El futur està al teu cor"

02:26

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1686116920772/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Alcoy

Disculpeu-me, però vull que fer un parèntesi en mig de la 'sesuda' ressaca electoral del 28 de maig i de la inesperada convocatòria d'unes noves eleccions per a 23 de juliol. Disculpeu, però hem de parlar de coses importants. Potser, fins i tot, més que de qualsevol anàlisi del que va passar o passarà. Perquè avui, prop de 22.000 joves de la Comunitat, uns 8.000 a la província d'Alacant, estaran en l'equador d'eixe suplici que és l'EVAU. O el que, per a molts de nosaltres, era la selectivitat. Perquè ho és. Ho sabem el que o hem passat o els que hem tingut fills que ho han patit.

Així que, el primer, molts ànims per tots. Per als estudiants i per als pares. I el segon, que en tingueu molta, però molta, tranquil·litat. Ja està tot fet, i el que haja de passar, passarà.

En qualsevol cas, és més transcendent, fins i tot que l'EVAU, que estudiaran després. Una qüestió que, cada vegada, es fa més complexa. Per què, primer, la qüestió vocacional comença a ser insuficient per a escollir estudis en la societat en què vivint: que és cada vegada més exigent i cada vegada més emmarcada en aparentar. Tindre èxit està per damunt de tot. Una realitat en la qual les xarxes socials han fet el seu paper. Un paper prou negatiu, clar.

Segon, perquè, a més a més, el temps que vivim és tan incert, on l'era digital ho està transformant tot, que un no sap si la carrera que comença tindrà cabuda en el futur o serà sacrificada per la intel·ligència artificial.

Sí, és complex. I a més, avui és dia de pensar a fer els exàmens i esperar. Però, per si serveix de consell, sols dir una cosa als futurs universitaris. Que escolten el que la seua intuïció els diu. Per junt amb ella, estarà la il·lusió i la passió que li permetran afrontar el futur amb energia.

Sols ells, cap 'influencer' ni analista, es podrà dir que han de ser en el futur. El seu cor és el que haurà de decidir. Després de traure, segur que requetebé, l'EVAU. Que tot passa, sí. I el millor els espera després.

Bona sort. I força.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00