Directo

CONGRESO DE EEUU El Congreso de EEUU expulsa al republicano George Santos, el político imputado por 23 delitos que mintió sobre su currículum y su vida

Ocio y cultura
Tragaluz

Montserrat Espallargas, guanyadora del Ciutat d’Alcoi de Novel·la: "La meva obra parla de com han sobreviscut els fills de la violència de gènere"

La novel·lista explica en Radio Alcoy com ha rebut la decisió del jurat del premi Isabel-Clara Simó que ha triat 'No hi ha demà' per unanimitat

Montserrat Espallargas (10/11/2023) "La meva novel·la parla dels fills de la violència de gènere"

Montserrat Espallargas (10/11/2023) "La meva novel·la parla dels fills de la violència de gènere"

07:34

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1699622198953/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Alcoy

El Jurat del Premi Ciutat d’Alcoi de Novel·la Isabel-Clara Simó, format per les escriptores Elvira Cambrils Miralles (Premi Enric Valor 2023) i Marian Díez Picó (Premi Enric Valor 2021), i la catedràtica de Filologia Catalana de la Universitat d’Alacant, Llúcia Martín Pascual, es va reunir el passat el 8 de novembre de 2023 i va acordar atorgar aquest premi per unanimitat, a l’obra presentada amb el títol «No hi ha demà», de la qual és autora Montserrat Espallargas Barceló (Barcelona, 1964), resident a Terrassa.

La decisió del jurat s´ha conegut este divendres 10 de novembre. Destaca en l’obra premiada la força expressiva del llenguatge utilitzat per l’autora, ben treballat i alhora, transmissor d’una angoixa al servei dels sentiments dels personatges.

Montserrat Espallargas, llicenciada en Ciències de la Informació i Diplomada en Publicitat i Màrqueting per la Universitat Autònoma de Barcelona, periodista, escriptora i docent, compta amb nombrosos premis, entre els quals destaquen els prestigiosos «Premi Ferran Canyameres de Novel·la d’Òmnium Cultural» de 2017 i el «Premi Recvll Joaquim Ruyra de Narrativa» de 2016. Res més conèixer-se que era la guanyadora del Ciutat d'Alcoi de Novel·la, ha atès la trucada telefònica de Tragaluz per explicar com ha rebut la decisió del jurat i el contingut de la seva novel·la. “'No hi ha demà' parla de com han sobreviscut els fills de la violencia de gènere”. Al final de l'entrevista parla de la seva relació amb Isabel-Clara Simó, que que dona nom al premi.

Periodista, escriptora i docent

En els seus inicis professionals es va dedicar activament al periodisme i va treballar a la Cadena 13 de Barcelona, a la Cadena Cope de Mallorca, al Diari de Mallorca i com a corresponsal del diari Avui i del Diari de Menorca. Des de les files del periodisme actiu, va passar, a finals dels anys 80 i fins a finals dels 90, a la direcció de diferents departaments de comunicació de diverses institucions mallorquines, entre elles, la Conselleria de Cultura, Educació i Esports del Govern Balear, el Consell Insular de Mallorca i el desaparegut partit d’Unió Mallorquina.

De tornada a Catalunya s’incorpora a la direcció dels departaments de comunicació de la Universitat Rovira i Virgili, a Tarragona, i, posteriorment, a l’empresa Novaforma de Terrassa. Més tard, després de realitzar estudis de formadora d’adults, d’obtenir el certificat d’Estudis Superiors de llengua catalana i estudiar un màster en literatura i llengua, comença a exercir com a professora d’habilitats comunicatives i de català a Foment de Terrassa i a diverses empreses de formació pública i privada, i, de tècniques narratives i estil literari, en col·laboració amb diferents ajuntaments catalans.

Paral·lelament a tota aquesta activitat docent, també exerceix de guionista de programes d’entreteniment de TVE i té un despatx professional per a l’atenció de nens i adults amb problemes d’assetjament escolar i mobbing.

Amb posterioritat a aquesta etapa, realitza un canvi professional i passa a exercir d’orientadora laboral de diverses entitats públiques i privades com Foment de Terrassa, Grup Sifu i l’Escola Sant Gervasi.

En l’actualitat, des del setembre passat ha fet un canvi professional i ha tornat als seus orígens en el camp de comunicació i exerceix com a responsable de comunicació i administració de l’Associació Dret a Morir Dignament de Catalunya.

També condueix clubs de lectura de narrativa i poesia a la Casa del Llibre de Terrassa i a la Biblioteca Central de Terrassa on fa maridatge de les obres dels autors llegits amb temes tan diversos com són els vins, la música, la gastronomia, l’ornitologia, l’astronomia...etc. Tot amb l’objectiu d’incrementar el públic lector i fer difusió de l’obra dels nostres autors.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00