Historia
Cròniques alcoianes

Homenatge a Aurelio Colomina

El secretari del Club Deportivo Alcoyano va exercir més de 25 anys i a final de la temporada 1972-1973 havia anunciat la seua renúncia al càrrec

Cròniques alcoianes (13/11/2023) "Homenaje a Aurelio Colomina"

Cròniques alcoianes (13/11/2023) "Homenaje a Aurelio Colomina"

04:17

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1699878826921/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Alcoy

Novembre de 1973 el periòdic Ciudad organitzà un homenatge a qui havia sigut quasi l’etern secretari del Club Deportivo Alcoyano. Aurelio Colomina havia exercit la secretaria del club més de 25 anys i a final de la temporada 1972-1973 havia anunciat la seua renúncia al càrrec.

Colomina havia començat com a directiu esportiu en 1942 com a secretari del Club Serpis amb només 19 anys, labor que alternava com a jugador amateur.

Entre els majors disgustos que va viure com a directiu del Deportivo va ser el descens a Tercera Divisió de manera inesperada i absurda, perquè l’equip ho tenia tot a favor per a salvar la categoria. Un disgust que va compartir amb un altre gran directiu del club, com va ser el president Juan Pérez Aura, un dels qui més va lluitar perquè el club continuara en Segona Divisió.

Colomina no podia quedar al marge de la complicada situació del club, després de l’eixida de l’entrenador Juanito Vázquez, qui havia rescindit el seu contracte sense acabar la temporada, o d’un camp de futbol que s’afonava per falta de manteniment. De fet, una de les graderies va caure, afortunadament sense conseqüències perquè no era dia de partit, la qual cosa haguera provocat una catàstrofe. La falta de manteniment del camp era generalitzada, perquè fins i tot l’encarregat de la gespa ho feia de manera voluntària a canvi que el club li pagara alguns desplaçaments per a vore jugar l’equip.

A final de temporada el club presentava un dèficit de quasi un milió de pessetes, que va haver de solucionar com de costum traspassant jugadors, en este cas a Clemente, que se’n va anar a l’Hèrcules d’Alacant. En caixa van quedar només 25.000 pessetes.

Tot això va conduir a que el club quedara a càrrec d’una comissió gestora, en una clara situació delicada des del punt directiu i econòmic.

Davant aquest i la falta de resposta social, Colomina va vore que necessitava un relleu en la secretaria i que no podia dedicar més temps al club.

Al seu homenatge, celebrat en el desaparegut Monterrey, van acudir nou expresidents del Deportivo, i l’acte es va convertir en una festa de la societat alcoiana i de l’esport regional. Entre els assistents també estava el president de la Federació Valenciana de Futbol, l’alcalde Jorge Silvestre, el coronel del Regiment Vizcaya i alguns directius d’altres clubs valencians. En representació del Deportivo van acudir el nou entrenador Ruiz Sosa i el jugador Miguel. Entre els exjugadors més coneguts estava el llegendari Simonet. Jorge Trelis, com a president de la junta local d’Educació Física i Esports, i en nom de tots els esportistes aficionats locals, va lliurar a Colomina una placa commemorativa.

A l’homenatge també es van adherir altres entitats esportives com el «Club de Ajedrez», musicals com l’Harmònica Alcoiana, filaes com els «Cordoneros», mitjans de comunicació com «Radio Alcoy», centres educatius com el Col·legi «Esclaves».

Actualment, el camp núm. 1 del Serpis està dedicat a la seua memòria.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00