Opinión
La Columna

No ve la fi del món

José Cantó Doménech, professor de la Universitat de València

La Columna José Cantó (15/11/2023) "No ve la fi del món"

La Columna José Cantó (15/11/2023) "No ve la fi del món"

01:57

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1700031487390/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Alcoy

El 19 de maig de 1910 el cometa Halley va passar prop del nostre planeta a tant sols 400.000 km (un poc més lluny que la Lluna). Passaria tan prop que els gasos de la seua cua tocarien la nostra atmosfera i això, sumat a què s’havia descobert que part de la seua composició era un derivat del cianur... va desembocar en una histèria col·lectiva perquè alguns anunciaven la fi del món. Així la por es va apoderar de la societat i van haver molts altercats i suïcidis... però el Halley va passar i res del que deien que succederia es va fer realitat. Fins i tot el 1986 el Halley ens va tornar a visitar i vaig poder veure’l en directe en una observació astronòmica que vam fer des de l’institut de Cocentaina al port de la Carrasqueta.

I aquesta història m’ha vingut al cap estos dies quan escolte les proclames de qui estan manifestant-se legítimament pel projecte d’amnistia (que ara sí podem llegir i analitzar) i, fent ús del mateix histerisme, proclama badomies com que “España se rompre”, “Vivim en una dictadura”, “És la fi de la democràcia”... o hipèrboles més pronunciades que res tenen a veure amb la realitat i que van més en la direcció d’intentar una repetició electoral, que en defendre les costures d’un país que suposadament es trenca.

I és que em sembla que per moltes barbaritats que diguen que passarà, ni serà la fi d’Espanya, ni de la democràcia.. Això sí, a ningú dels qui protesta els he escoltat queixar-se de la notícia que el govern de la Generalitat haja concedit 300.000 € de tots el valencians i valencianes a la Fundació Toro de Lidia radicada en Madrid...

Per sort, el Halley ens tornarà a visitar el 2061... esperem que els ànims per aquell any s’hagen calmat!

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00