Opinión

Tezanos

Ezequiel Moltó, periodista

Ezequiel Moltó (16/11/2023) "Tezanos"

Ezequiel Moltó (16/11/2023) "Tezanos"

01:34

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1700122335804/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Alcoy

Ja es va pronosticar fa temps el fi de les ideologies. I així tenim ara el pati polític que està molt animat. Fa uns dies vaig tindre la sort d'anar a una trobada amb José Félix Tezanos, president del CIS, que va donar algunes dades molt interessants. Sols un 25 per cent dels electors declaren que voten al mateix partit, això vol dir que un 75% va canviant d'opció política. Però no sols això: un 30% decideix a qui vota l'última setmana, un 8% ho fa durant la jornada de reflexió i un altre 9% dels votants decideixen a quin partit votar el mateix dia de les eleccions, algun en vore com de simpàtics són els interventors de les taules.

Davant aquest panorama de poc serveixen els programes electorals o les grans propostes. Una mateixa persona igual vota dreta que Esquerra, extrema dreta o extrema esquerra. La gent ara no es mou per ideologia, ara són altres els factors estètics, de moda, de sentiments, d'empatia o d'onades que són els que influeixen i determinen el resultat electoral.

Però a banda de política Tezanos va reflexionar sobre les paradoxes del món occidental, per una banda, cada vegada tenim més pobres i els rics són més rics, el canvi climàtic, les guerres o el repte migratori són les principals preocupacions que tenim. I en preguntar per la situació econòmica particular un 70% dels enquestats confessen que és bona o molt bona, però si els pregunta sobre l'economia en general diuen que va mal. Són les contradiccions d'una societat cada vegada més polaritzada i crítica amb la classe política. El problema de tot açò és que no veig la llum al final de túnel, vivim moments d'incertesa.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00