Hora 14 AlcoyHora 14 Alcoy
Sociedad
HISTÒRIA DEL CINEMA

Exposició i projecció amb moitu del XLV aniversari de 'La portentosa vida del Pare Vicent'

Tindrà lloc el proper dimecres 22 de novembre a las 19:30 hores en el IVAM CADA Alcoi, on ha sigut presentada aquesta iniciativa cultural impulsada per la regidoria de Cultura i pels investigadors Quico Carbonell i Toni Reig

Presentació d'aquesta activitat cultural en el IVAM CADA Alcoi amb la regidora de Cultura, Elisa 'Cuqui' Guillem, Quico Carbonell, Toni Reig i Ximo Llorens / Radio Alcoy

Alcoi

El film 'La portentosa vida del Pare Vicent' va ser rodada per Carles Mira en la nostra ciutat i en poblacions del voltant fa just 45 anys. Amb aquest motiu els investigadors Quico Carbonell i Toni Reig, recolzats per la regidoria de Cultura, amb la seua regidora, Elisa 'Cuqui' Guillem al front, han volgut organitzar per al pròxim dimecres 22 de novembre la projecció del film i l'exposició d'una sèrie de panells explicatius de la producció i del rodatge. En un d'ells apareixen les cares de participants alcoians reconeguts i en altre de participants no coneguts, molts d'ells aportats pel grup de teatre La Cazuela. Precisament es busca poder indentificar aquells participants que estan sense nom al panell. També hi haurà projeccions fetes de videos fets per Octavi Masià, amb fotos de Paco Grau. Entre els panels hi ha un que reproduix la portada i l'interior que li va dedicar Ciudad a l'explosió d'una bomba que va tindre lloc el dia de l'estrena a Alcoi al Cine Goya, afortunadament sense víctimes.

Quico Carbonell, Toni Reig i la regidora de Cultura, Elisa 'Cuqui' Guillem, han presentat aquesta cita del dlimecres 22 a les 19:30 hores en l'IVAM CADA Alcoi acompanyats per l'escriptor, periodista, director i actor alcoià Ximo Llorens, que va participar en aquest rodatge i va acudir a l'estrena al Goya. Tots quatre han explicat aspectes com la participació clau d'Ovid Montllor per convencer a Carles Mira per a que portara ací el rodatge, el primer que es feia a la ciutat, el paper decisiu d'Alejandro Soler en l'escenografia, amb l'ajuda de la seua dona Paqui Denia en el vestuari, que s'havien posat en contacte amb el seu protagonista, Albert Boadella o que la participació de la Filmoteca Valenciana havia segut molt important al deixar una còpia de la pel·lícula que és la que es projectarà aquest dimecres, entre altres molts aspectes.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00