Opinión
La Columna

Revival

Santi Hernández, periodista

La Columna Santi Hernández (04/12/2023) Revival

La Columna Santi Hernández (04/12/2023) Revival

01:42

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1701673988056/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Alcoy

Alcoi s'està especialitzant en la reivindicació del Revival. Els alcoians destaquem pel nostre orgull i a falta d'un futur clar reivindiquem amb força l'Alcoi passat. Qualsevol acte que pose en marxa la màquina del temps és rebut amb admiració i adoració. Ahí està la setmana del Modernisme un èxit de crítica i públic. O ara amb l'arribada de Nadal la multiplicació de publicacions en blanc i negre.
Un gran treball editorial sobre el Monterrey, per exemple, en serveix ara per a reivindicar la nostàlgia d'un espai sobre el qual quan es va enderrocar no va provocar cap moviment ciutadà. Reconquerim la nostra història, fins i tot, amb manifestacions obreres teatralitzades. Tot un revival amb suport públic mentre cauen en l'oblit situacions com l'estat del tren que es troba igual o pitjor que en l'època del modernisme. O l'estat de l'educació pública amb casos indignants com el de l'institut Andreu Sempere. O pitjor encara les morts en la residència de l'Hospital d'Oliver. Tal vegada, fa cent anys esta tragèdia haguera provocat l'incendi de l'Ajuntament, ara els familiars de les víctimes senten la soledat de la seua amarga reivindicació.
Alcoi es refugia en el seu passat i no encara amb certesa el futur. L'orgull alcoià ens marca caràcter, un tret positiu, però no hauríem de perdre la perspectiva dels reptes que volem com a societat. El camí potser no serà convertir la ciutat en un centre d'esdeveniments revivals de ball i disfresses sinó marcar les prioritats d'un poble que no mostre amb orgull només el que va ser sinó també el que vol ser.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00