Opinión
La Columna

Born in the USA

Natxo Lara, periodista

La Columna Natxo Lara (07/02/2024) "Born in the USA"

La Columna Natxo Lara (07/02/2024) "Born in the USA"

02:25

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1707289214133/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Alcoy

Hi ha molts misteris que envolten el dia a dia del planeta Terra. La construcció de les Piràmides, el Barça de Guardiola i que el 2010 fórem campions del món, la peatonalització del centre i, també, els nomenaments dels presidents dels Estats Units. I és que, a este respecte, sincerament no entenc res. I molt menys després de veure la sèrie 'House of cards', un excel·lent relat on el president dels Estats Units és un home ágil, llest i estratega capaç de canviar el món. Però sembla que és en les sèries i en les pel·lis on el president realment talla el bacallar, perquè si analitzem els últims, la veritat és que és per a posar-se a tremolar. No vaig a posar-me conspiranòide, però sembla que busquen el més inútil o bobo per a ser president i, en realitat, són altres persones les que mouen el devenir del país i del món per darrere. Kennedy sembla que volia manar massa i que li va plantar cara a eixos que manen per darrere i se'l van carregar d'un tir al cap. I això que era blanquet, ric, guapo i catòlic. A Ronald Reagan sembla que el van traure -literalment- d'un càsting d'una comboisà-, i amb Clinton intentaren recuperar el model 'home blanc i ric' però que molestara menys. El van rebentar políticament amb l'assumpte de la becària Lewinsky. Obama fou un gir de 180 graus. Un home negre en la Casa Blanca. Intel·ligent, hàbil, però a la fi, poc resolutiu. Si ens aturem a pensar, no va fer massa. En acabar el mandat s'ha dedicat a fer conferències a un milió d'euros cada una. Res a vore amb Martin Luther King i poc de black Power. I ara ve 'lo bo' de veres. Donald Trump. No sé si és més personatge de còmic o home ric. L'orde no importa. Però la qüestió és que se'l van traure de damunt perquè es clavava a la nit a la seua habitació i feia maldats amb el Twitter. Amb totes les ximpleries que va fer el van fer fora a gorraes. I perquè no tornara l'han acusat de 2000 delictes. Qui faltava era Biden, un home major, més bé de l'Emilio Sala (amb tots els respectes) que confon a les persones i en ocasiones oye voces. En mans d'aquest home hem estat quatre anys. La marcianada més gran ve ara, quan, en poc més d'un mes, Trump, que tenia 2000 causes pendents amb la Justícia i que era malo-malíssimo i un tarat, sembla que tornarà a la Casa Blanca. Res s'entén del que fan aquests ianquis. El més tonto apanya rellotges. Ací no hi ha qui s'aclarisca. I si torna Trump, que pare el món que baixe.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00