Hoy por Hoy AlcoyHoy por Hoy Alcoy
Sociedad
MÚSICA FESTERA

T02x05 Alcoi, avant la Festa! 'Als Judíos' i 'Deliri Gusmà'

Tomás Olcina Ribes, compositor del pasdoble dedicat als 50 anys d'unió de la Filà Guzmanes i l'Argupació Musical El Deliri de Gorga, dona a conèixer la composició que es va estrenar a un concert

T02X05 Alcoi, avant la Festa!: 'Als Judíos' i 'Deliri Gusmà'

T02X05 Alcoi, avant la Festa!: 'Als Judíos' i 'Deliri Gusmà'

24:45

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1709563185324/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Alcoi

Alcoi, avant la Festa! ha sonat aquest dilluns al compàs d'una marxa mora i d'un recent estrenat pasdoble. El tempo més pausat ha estat dedicat a la Filà Judíos ja que en aquest 2024 ostenta el càrrec de Sant Jordiet 2024 amb el xiquet Mauro Abellán Bravo. Al programa, hem escoltat la marxa mora Als Judíos de José María Valls Satorres.

I d'una peça composta en 1985 a altra que ha estat estrenada el passat 24 de febrer a un concert celebrat en Àgora. És el pasdoble Deliri Gusmà de Tomás Olcina Ribes. El compositor ens ha visitat al programa i ha explicat com va rebre l'encàrrec per a crear aquesta nova partitura de música festera, en què es va inspirar i com va viure l'estrena a l'audició per celebrar els 50 anys d'unió entre la Filà Guzmanes i l'Agrupació Musical El Deliri de Gorga. Al finalitzar l'entrevista, s'ha escoltat el pasdoble enregistrat en directe en l'esmentat concert.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00