Hoy por Hoy AlcoyHoy por Hoy Alcoy
Sociedad

T02X07 Alcoi, avant la Festa! 'L'Alcoià' i 'Fonèvol'

Azael Tormo Muñoz visita el programa per parlar de la marxa cristiana que dedica a l'associació que defensa la integració de la dona en les Festes de Moros i Cristians d'Alcoi i amb la que ha guanyat el primer premi al concurs de composició de Mutxamel

T02X07 Alcoi, avant la Festa! 'L'Alcoià' i 'Fonèvol'

T02X07 Alcoi, avant la Festa! 'L'Alcoià' i 'Fonèvol'

26:22

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1710168360896/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Alcoi

Azael Tormó Muñoz ha guanyat el primer premi en el 6è Concurs de composició de música festera de Mutxamel amb la marxa cristiana Fonèvol. El compositor de Manuel ha estat en Alcoi, avant la Festa! i ens ha contat com va crear l'obra, que vol transmetre amb la mateixa i com va ser l'experiència d'aconseguir el màxim guardó al concurs de la localitat de l'Alacantí. Preguntat pel títol, indica que "vaig descobrir aquesta paraula 'fonèvol' buscant coses históriques i em va agradar de primer moment com a paraula en sí i el que simbolitzava". Explica que fonèvol és una arma de guerra que serveix per enderrocar murs i "tenia clar que anava a escriure una marxa cristiana amb eixe nom". Però, posteriorment, va conèixer que a Alcoi hi havia aquesta associació i "i vaig pensar 'qué millor que concidia el títol i la simbologia d'aquesta marxa" i els la va dedicar.

En aquest sete capítol escoltem la nova marxa, que va estar estrenada el passat 2 de març per la Societat Musical l'Aliança de Muxtamel en el transcurs del concurs.

Un programa que hem encetat amb altra peça premiada el XXIII Festival de Música Festera d'Alcoi. És el pasdoble L'Alcoià de Francisco Esteve Pastor. Es de 1986 i el compositor murer el dedica "a mis amigos de la Asociación de San Jorge", com es llig a la portada del guió de director.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00