Sociedad

Benigànim lluita contra l'atur amb un interessant programa

Vint aturats de llarga durada del municipi estan realitzant un taller teòrico-pràctic del que aconseguiran un títol

Mari Carmen Vañó. Taller d'ocupació de Benigànim

Mari Carmen Vañó. Taller d'ocupació de Benigànim

08:05

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1711022634_414_cut/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Ontinyent

L'Ajuntament de Benigànim ha posat en marxa un taller d’ocupació tant teòric com pràctic per aprendre oficis destinats a les persones aturades del municipi. El programa consta de dos especialitats, un d’administratiu i l’altre d’obra. Mentre a la part teòrica aprenen la formació relativa a la seua determinada àrea, en la part pràctica desenvolupen tot el que van aprenent.

El programa està format per 10 alumnes en cada una de les dos especialitats. Els alumnes van entrar el 12 de gener i estaran fins a l’11 de gener de 2025, és a dir té una durada d'un any. Pel que respecta a la part administrativa, de les 10, huit persones estan realitzant les tasques administratives en l’Ajuntament, mentre que les altres dos persones estan a altres centres públics de Benigànim com son el centre de dia i la biblioteca. La regidora d'educació i emprenedoria, Mari Carmen Vañó afirma que "és una doble ajuda, ja que mentre ells estan aprenent, ens estan ajudant en les tasques de l’Ajuntament fent que siga més senzill arribar a tot".

D'altra banda, els de l’especialitat de l’obra estan duent a terme reparacions i millores a la zona del carrascal de Benigànim, unes obres que afirmava Vañó que "estan pràcticament finalitzades", i ens avançava que "el pròxim mes començaran al cementiri, amb reparació de banquets i jardineres així com altres desperfectes que hi ha o que puguen sorgir". Des de l'Ajuntament consideren que aquesta part enfocada a l'obra "és molt positiva ja que ens ajuden en tasques que a hores d’ara és una ocupació molt demandada i hi ha molt poca oferta", afirma sobre l'obra.

Vañó finalitzava afirmant que aquest programa està servint per "fomentar l’empleabilitat de les persones que porten molt de temps en l’atur", pel que consideren que "és positiu que aquestes persones es formen i facen pràctiques, ja que una vegada finalitzen aquest taller eixiran amb una titulació que els permetrà entrar al mercat laboral amb més facilitats per aconseguir feina", i finalitzava afirmant que "per als alumnes d'aquest taller és com si els haguera tocat la loteria, ja que molta gent pagaria per estar en el seu lloc, percibint un salari i a més sabent que eixiran amb un títol i moltes facilitats per trobar feina".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00