Opinión
La Columna

Dies de calvari

Jesús Trelis, periodista. Director de Las Provincias

La Columna Jesús Trelis (26/03/2024) "Dies de calvari"

La Columna Jesús Trelis (26/03/2024) "Dies de calvari"

02:07

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1711437074327/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Alcoy

Potser és comentari de gent que ja entrem en edat, però: que ràpid passa el temps! Ja estem a Setmana Santa. I tot i que, més que el seu vessant espiritual ara la contemplem com a temps de vacances, la veritat és que ja ens vendria bé reprendre la seua part de meditació. I fer-ho per parar-se a pensar en com, els humans, estem recuperant la part més animal que tenim. I estem dedicant-se més a la destrucció que a facilitar la convivència entre uns i altres. El que va passar a Moscou divendres passat -una carnisseria humana fruit del fanatisme més horrible- demostra en qui punt de deshumanització ens trobem. Tot açò, combinat amb dues guerres cruels a Gaza i Ucraïna; amb un drama de la immigració que no troba fi; amb tot un dossier de morts i assassinats cruels... on trobem que no hi ha setmana sense un crim d'una dona en mans de la seua parella; violència al carrer; agressivitat en les aules; episodis de 'mobing'; pobresa... I mentre eixa sensació de deshumanització corre arreu del món, però també al nostre costat, veiem com en l'àmbit polític, al nostre país, qui ens representa i hauria de ser exemple, es dediquen a cultivar la política del fang, de l'insult, d'argument mafiós, de llenguatge esperpèntic... a vegades violent i sempre injustificat. Són dies gens edificants. On veiem que la corrupció va continuar latent quan este país vivia baix l'angoixa d'una pandèmia; que salpica a tot arreu, com si fora una part intrínseca del nostre ADN. També al futbol. És el viure en el tot val. On no hi ha murs per a la vergonya. Tot, i ja em sap mal ser en esta ocasió tant negatiu, pestilent i lamentable. Tant que crec que sí, que potser la Setmana Santa ens hauria de fer reflexionar a tots un poquet. Meditar com, cadascú, al seu nivell pot ajudar a eixir d'este 'viacrucis' en el que estem convertint un món que els humans hauríem de fer habitable per a tots. Igualitari, solidari, fraternal.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00