Opinión
La Columna

Som allò que mengem

Antonio Belda, coordinador activitats culturals del Campus d'Alcoi Universitat d'Alacant

Antoni Belda (03/04/2023) "Som allò que mengem"

Antoni Belda (03/04/2023) "Som allò que mengem"

01:54

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1712123879469/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Alcoy

Menjar bé i equilibrat no és només una qüestió de gust, sinó també de salut i benestar. En un món on la velocitat sembla ser la norma i les opcions alimentàries ràpides abunden, és més important que mai recordar la importància de cuidar el nostre cos a través de la nutrició amb productes de proximitat i qualitat.

Una alimentació equilibrada és clau per a mantenir un estil de vida saludable. Consumir una varietat de nutrients, incloent-hi fruits, verdures, cereals integrals, proteïnes magres i greixos saludables, proporciona al nostre cos els elements necessaris per a funcionar adequadament. A més, l'equilibri en les porcions és essencial per a evitar problemes com l'obesitat i les malalties relacionades amb la dieta.

El menjar bé no només beneficia el nostre físic, sinó també el nostre estat d'ànim i la nostra ment. Diversos estudis han demostrat la relació entre una dieta saludable i una millora en la salut mental. Consumir aliments rics en nutrients pot ajudar a reduir l'estrés i augmentar els nivells d'energia.

A més, fomentar hàbits alimentaris saludables des de la infància és clau per establir una base sòlida per a una vida adulta saludable. L'educació alimentària és essencial per ajudar els joves a entendre la importància de fer eleccions saludables i desenvolupar una relació positiva amb el menjar.

En resum, menjar bé i equilibrat és fonamental per a una vida plena i saludable. No només beneficia el nostre cos, sinó també la nostra ment i el nostre benestar general. Per tant, és important valorar i prioritzar una alimentació saludable en el nostre dia a dia. La nostra salut ho agrairà a llarg termini.

Que aquestes línies servisquen, una vegada més, per posar en relleu la important tasca que fan les persones del medi rural, que ajuden a mantindre la biodiversitat, l'economia local i modelar un paisatge únic del qual tots podem gaudir-ne.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00