Ocio y cultura

Ontinyent gaudeix del pregó i la presentació de les Festes de Sant Esteve

Julia Albert Tolsà va ser anomenada reina de les festes, mentre que Carlos Vaello va sorprendre amb un emotiu pregó

Moment del pregó de Carlos Vaello amb la reina i la cort al fons

El dissabte 13 d’abril, en el saló de l’hotel Kazar, es va tindre lloc la presentació de la Reina de les festes de 2024 i el pregó de la festa a Sant Esteve.

En una molt nombrosa assistència de llumeners, familiars i amics es va celebrar l’acte de nomenament com a Reina de les festes a Julia Albert Tolsá i la seua Cort d’Honor amb la tradicional imposició de les bandes acreditatives.

Seguidament, Maria Albert Gil, qui va ser dama de la Cort d’Honor de les festes, va ser l’encarregada de presentar al seu marit, Carlos Vaello Soler, com a pregoner de les festes de 2024.

Carlos Vaello Soler, a més de ser el fill del llumener major d’enguany, Rafael Vaello Campos, continua en una llarga tradició familiar de vinculació en la festa que va encetar el seu avi, Vicente Soler, qui va ser Llumener Major i pregoner de la festa i ha estat continuada per altres membres de la família com a Reina de les festes i membres de la Cort d’Honor.

El pregó, a través d’una història en què els protagonistes eren persones històricament molt vinculades a la festa, va contar de forma molt amena l’experiència de la pujada des del poble fins a l’ermita el dia de la romeria i la festa que allí es celebra cada any, contada en anècdotes posades en boca dels seus protagonistes.

Va animar als assistents a cuidar i continuar la tradició de la festa, valorant la festa i tot el que la rodeja i donant-li continuïtat, per formar Sant Esteve part de la cultura del nostre poble i ser un paratge estimat per tots els ontinyentins.

Finalment, va donar l’enhorabona i reconeixement personal a les persones, que des de la Junta Directiva de l’Associació de Llumeners, per la tasca que porten a terme de forma desinteressada per mantenir la festa i el paratge de Sant Esteve.

Tot seguit es va imposar la insígnia distintiva de l’Associació de Llumeners de Sant Esteve al Llumener Major, Rafael Vaello Campos, i als nous integrants de la Junta Directiva.

En l’apartat de reconeixements, l’associació de llumeners va nomenar com a llumeners d’Honor de l’Associació a Enrique Albert Bolinches i José Enrique Micó Morales, per la seua tasca al llarg dels anys en favor de la festa i el manteniment de l’ermita.

Seguidament, José María Micó Ferrandiz, president de l’Associació de Llumeners de Sant Esteve, es va dirigir als assistents fent un repàs de les activitats dutes a terme al llarg de l’any i animant als assistents, i a tots els ontinyentins, a gaudir dels actes que tindran lloc el primer cap de setmana de juny en què se celebraran els actes principals de la festa, en la cercavila pel barri de Sant Rafel, l’encesa de la foguera i la cacauà el dia de la vespra, i la romeria a l’Ermita de Sant Esteve.

Sigue el canal de la SER en WhatsApp
Encontrarás toda la información, el deporte y el entretenimiento: la actualidad del día y las noticias de última hora, los mejores vídeos y momentos de la radio, entrevistas, reportajes y mucho más.

Suscríbete ahora
 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00