Ocio y cultura

Vicent Andrés Estellés, protagonista principal dels actes del Dia del Llibre d’Ontinyent

Entre el 23 d’abril i el 6 de juny se succeiran les activitats d’aquesta edició 2024

Ontinyent ha preparat un ambiciós cicle d’activitats al voltant del Dia del Llibre. Ambiciós no sols per la quantitat i qualitat d’activitats, sinó també per la durada i és que des del pròxim dimecres 23 d’abril i fins al pròxim 6 de juny aniran succeint-se activitats per a tots els gustos i edats.

Aquesta edició de 2024 estarà enfocada en l’autor valencià Vicent Andrés Estellés, i és que cal recordar que en molts municipis s’ha decretat aquest any com ‘Any Estellés’ degut al centenari del naixement d’un dels més grans autors valencians.

Aquesta edició del Dia del Llibre està organitzada al 50% entre la regidoria de biblioteques de l’Ajuntament d’Ontinyent i les entitats culturals locals i comarcals així com el club de Lectura d’Ontinyent i La Llibreria. Precisament el regidor, Nico Calabuig, agraïa “la seua col·laboració per fer aquest important programa i refermar l’aposta que estem fent per potenciar la lectura i les biblioteques”, i considera que “ja tocava realitzar una edició com cal del Dia del Llibre després d’alguns anys”.

Aquesta edició, a banda d’haver-se organitzat per diferents entitats, també es realitzarà a diferents barris i espais de la ciutat per “acostar la lectura a tots els indrets i persones d’Ontinyent”, afirmava Nico Calabuig, qui a banda matisava que “servirà també per refermar la nostra aposta pel valencià en aquest homenatge a Estellés”.

Confessava l’edil de l’àrea que “hem hagut de realitzar un sobreesforç per dur a terme aquest cicle”, un cicle del que afirmava “les activitats les mantindrem més enllà del 6 de juny”. Calabuig comentava que l’objectiu final d’aquesta celebració és la de “fomentar la lectura de diferents maneres, tant convidar a la gent a les biblioteques com sent nosaltres els que anem a buscar als lectors amb activitats interessants i per a tots els públics”.

Cicle d’activitats

23 d’abril a les 19:00 a l’Aula Magna del Campus: Conferència al voltant de la figura i obra de Vicent Andrés Estellés a càrrec del professor Jordi Oviedo Seguer, organitzat per la UV-Campus d’Ontinyent.

24 d’abril a les 18:00 a la Biblioteca de Sant Josep: Taller d’imaginació i creativitat amb contes i còmics. Activitat inclosa al programa “Llegint creixem” en grup de 8 a 10 anys. Organitzat per la regidoria de Biblioteques.

25 d’abril a les 20:00 al Centre Cultural Caixa Ontinyent: Presentació del llibre ‘L’hereva del mar’ de l’autor Juan Francisco Ferrándiz Pascual. Organitzat pel Club de Lectura d’Ontinyent.

26 d’abril a les 18:00 a la biblioteca Sant Josep: Contacontes i històries amb el gran Jordiet. Activitat inclosa al programa ‘Llegint Creixem’ en el grup de 6 a 8 anys. Organitza la regidoria de biblioteques

26 d’abril a les 19:30 al Centre Cultural Caixa Ontinyent. Presentació del llibre ‘Els corcs’ d’Enric Abad i Lluch. Organitzat per l’Institut d’Estudis de la Vall d’Albaida (IEVA).

2 de maig a les 19:00 al convent dels Pares Franciscans: Presentació del llibre ‘Los espías no hablan’ de Carlos Holemans i amb intervenció de Joan Josep Torró Martínez. Organitza el Club de Lectura d’Ontinyent.

3 de maig a les 19:30 al Centre Cultural Caixa Ontinyent: Presentació del llibre ‘Els sospirs castrats’ de Judith Sanz Micó. Organitza Acció Cultural del País Valencià – Vall d’Albaida.

8 de maig a les 19:00 a la biblioteca de Sant Rafel: Presentació de l’article de l’ontinyentina Inma Guillem Salvador dins del llibre ¿Gestación subrogada?. Organitza la Regidoria de Biblioteques.

9 de maig a les 19:00 a l’Aula Magna del Campus d’Ontinyent: Presentació del llibre ‘Isabel-Clara Simó: Una veu lliure i compromesa’ de Jordi Tormo i Santonja. Organitza ACPV-Vall d’Albaida.

15 de maig a les 19:00 a la plaça de l’EPA Sant Carles: Presentació de la reedició dels volums X i XI de l’obra completa d’Estellés, a càrrec de Jordi Oviedo Seguer i que comptarà amb un recital de Mireia Tortosa (Tendur). Organitza la Regidoria de biblioteques.

24 de maig a les 18:00 a la Biblioteca de Sant Rafel: ‘El fill del forner’, espectacle de poesia, teatre i música de Lorena Comín i Óscar Briz. Organitza la Regidoria de Biblioteques.

6 de juny a les 18:00 a la biblioteca de Sant Josep: L’Estellés i més. Espectacle musical de Dani Miquel. Organitza la Regidoria de Biblioteques.

Sigue el canal de la SER en WhatsApp
Encontrarás toda la información, el deporte y el entretenimiento: la actualidad del día y las noticias de última hora, los mejores vídeos y momentos de la radio, entrevistas, reportajes y mucho más.

Suscríbete ahora
 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00