Economía y negocios

Els treballadors de Caixa Ontinyent es beneficien del conveni signat entre CECA i els sindicats

Contempla un increment salarial de l’11% en 3 anys, a banda hi haurà revisions del sou segons l’IPC

Sede central de Caixa Ontinyent / Caixa Ontinyent

CECA i sindicats han signat aquest dijous el nou conveni col·lectiu de caixes i entitats financeres d'estalvi que contempla un increment salarial de l'11% en tres anys, segons ha informat la patronal en un comunicat i de la que es beneficien els treballadors de Caixa Ontinyent.

Aquesta signatura es produeix després del preacord aconseguit el passat 12 de març. La pujada pactada per a 2024 és del 5% i per a 2025 i 2026 és d'un 3% cada any. A més, les entitats adherides a CECA donaran un pagament addicional en 2024 de 1.000 euros a cada empleat.

També s'ha pactat una clàusula de revisió salarial que suposa que, en el cas que l'IPC acumulat entre 2024 i 2026 supere l'increment salarial pactat en el període, la taula salarial de 2026 s'actualitzaria, amb efectes des de l'1 de gener de 2027, en un percentatge equivalent a la diferència entre l'IPC acumulat i la pujada pactada, amb un topall del 3%.

Per part seua, els sindicats assenyalen que, en funció de l'IPC, les taules salarials i altres conceptes s'actualitzaran en tres anys entre un 11,40% i un 14,40% acumulat. A més, recorden que el text inclou un dia addicional de lliure disposició per a cada any, per a 2024, 2025 i 2026 i es mantenen les mesures de mobilitat i horari, així com l'ajuda d'estudis a fills d'empleats.

Pel que fa a dietes i teletreball, les organitzacions sindicals assenyala que el conveni contempla un increment del 10%, tant en la dieta completa com en la mitja dieta, durant tota la vigència del mateix i es recull un augment de l'import mensual del teletreball.

A més, s'incorpora la nova normativa, passant de tres a cinc dies el permís en cas d'accident o malaltia greus, hospitalització o intervenció quirúrgica de familiars de primer grau; i de dos a cinc dies, per a familiars de segon grau.

A banda de Caixa Ontinyent també es veuen beneficiats CaixaBank, Unicaja, Abanca, Ibercaja Banco, Caixa Pollença i Cecabank.

Sigue el canal de la SER en WhatsApp
Encontrarás toda la información, el deporte y el entretenimiento: la actualidad del día y las noticias de última hora, los mejores vídeos y momentos de la radio, entrevistas, reportajes y mucho más.

Suscríbete ahora
 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00