Sociedad

Ontinyent presenta una programació de “Majors Actius” per a estiu plena d’activitats a l’aire lliure

S'inclourà una excursió a Xàbia, tallers, xerrades, un festival de fi de curs o una nova edició de la “Nit Gran”.

Una excursió a Xàbia, tallers, xerrades, un festival de fi de curs o una nova edició de la “Nit Gran” són alguns dels continguts de la programació per al segon quadrimestre de l’any de “Majors Actius”, el programa impulsat per l’Ajuntament d’Ontinyent per afavorir l’envelliment actiu i saludable dels i les majors de 55 anys de la localitat.

La regidora de Majors Actius, Inma López, explicava que “als mesos de maig fins agost anem a comptar amb una oferta que com sempre ha estat elaborada tenint en compte les peticions i idees de les persones usuàries, i que tracta de ser ampla i adaptada a cada època de l’any. En aquest sentit, apostem per gaudir del bon oratge amb un bon grapat d’activitats majoritàriament a l’aire lliure, però també als centres cívics i de majors, tractant sempre de potenciar un bon estat de salut física i mental”.

La programació comença en maig amb “Ontinyent s’activa”, un cicle de caminates en grup els divendres de maig i juny de 10:00 a 11:00 hores, acompanyades per professionals de la salut, per a les que es poden fer inscripcions al Centres de Salut. Igualment, organitzades pel servei d'atenció i seguiment al malalt mental (SASEM) de l'Ajuntament, tindrà lloc el cicle de xerrades “Salut Mental i Majors” els dies 8, 14 i 20 de maig, als centres cívics i de majors. Una activitat on, explicava López, “ens aproximen als trastorns mentals i coneguem els primer senyals d'alerta per previndre situacions greus”. A mes a més, diumenge 12 de maig a les 19:00 hores es podrà assistir a l’espectacle de Ballet “Tebdemir” al Teatre Echegaray.

En juny, els dies 4, 5 i 6 tindran lloc també als centres cívics i de majors d’un taller de receptes saludables per a estiu, amb la nutricionista Desa Abril, on s’elaboraran batuts, “smoothies” i receptes fresques. També en juny tindrà lloc el dia 11 una excursió a Xàbia, que inclourà el desplaçament, dinar en un restaurant i una visita guiada. Finalment, el 28 de juny, a les 9:00 hores, a la Glorieta, hi haurà un festival d’exhibició de les activitats dels centres cívics i el CIM. Cal recordar també la continuitat de la gimnàstica als parcs fins al 26 de juny.

En juliol el mes d’activitats començarà amb xerrades de la Policia Nacional amb consells de seguretat per a les vacances, tant per evitar riscos per als viatges com per protegir les vivendes quan s’està fora. Tindran lloc els dies 2, 3 i 4 de juliol als centres cívics i de majors. Al mateixos centres, els dies 23, 24 i 25 de juliol, hi haurà vesprades de jocs de taula i conversa intergeneracional amb la col·laboració del departament de Joventut. Finalment, del 22 al 26 de juliol a la Sala Gomis, en horari de 19:00 a 20:30 es reprendrà el taller de teatre, una iniciativa encetada l’any passat on s’empraran les arts escèniques per millorar la qualitat de vida.

La programació del segon quadrimestre conclourà el 20 d’agost, amb una nova edició de la “Nit Gran”, un sopar amb verbana on es comptarà amb l’actuació musical d’Esteban Navarro. Per a apuntar-se a les activitats o ampliar informació cal telefonar al número 674753038 de dilluns a divendres de 10 a 13:00 hores. La regidora de Majors actius recordava que els i les majors també tenen al seu abast el servei d’atenció psicològica del programa de lluita contra la Soledat no desitjada, que presta atenció telefònica dimarts i dijous de 10:00 a 13:00 hores al 672601972.

Majors Actius en Xifres

Inma López destacava que “el benestar físic i emocional té una importància fonamental per a una qualitat de vida satisfactòria i per al funcionament saludable de la societat, per això, el govern d'Ontinyent ha anat augmentant any rere any la inversió en el programa de Majors Actius”. En aquest sentit, explicava que en 2024 s'han incrementat les hores d'activitats als centres cívics i al Centre de Sant Rafel, tenint un programa extens amb activitats de cos, dansa, art creatiu, noves tecnologies, entreteles, mindfulness i altres, que sumen un cost total de 63.760 euros per any.

L'aposta per la hidroteràpia, tant per al públic en general com a persones amb alguna malaltia crònica, “també ha sigut una aposta fonamental” i està finançada amb 22.740 euros per l'Ajuntament d'Ontinyent. Per altra banda, el Programa Majors Actius ha estat dotat en més de 50.000 euros, per a continuar duent a terme excursions, tallers, jomades culturals i activitats a l'aire lliure, “amb un total de 136.500 euros anuals destinats directament per al benestar, oci i qualitat de vida d'una part fonamental de la nostra societat”, concloïa.

Sigue el canal de la SER en WhatsApp
Encontrarás toda la información, el deporte y el entretenimiento: la actualidad del día y las noticias de última hora, los mejores vídeos y momentos de la radio, entrevistas, reportajes y mucho más.

Suscríbete ahora
 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00