Ocio y cultura

La Generalitat dona suport a la declaració d’Interès Turístic Internacional per als Moros i Cristians d’Ontinyent

Amb l’informe favorable autonòmic i l’expedient aprovat al ple, l’Ajuntament remetrà una nova sol·licitud formal a la Secretaria d’Estat de Turisme del Govern d’Espanya

Àngels Muñoz i Vicent Pla a l'estudi

La Generalitat Valenciana ha emès un informe favorable al qual dona suport a la declaració d’Interès Turístic Internacional per als Moros i Cristians d’Ontinyent. Aquest informe, emès per la Direcció General de Turisme a petició de l’Ajuntament ontinyentí, completa la documentació necessària perquè la ciutat puga tornar a demanar formalment està declaració a la Secretaria d’Estat de Turisme del Govern d’Espanya, cosa que es farà prompte.

Cal recordar que el ple municipal va aprovar el passat mes de març una proposta presentada per la regidora de Fira i Festes, Àngels Muñoz, per a l’emissió d’esta nova sol·licitud a la Secretaria d’Estat de Turisme, adjuntant una memòria justificativa i documentació aportada per la Societat de Festers del Santíssim Crist de l’Agonia, revisada i completada pel personal tècnic municipal. Muñoz explicava en aquell ple que “pretenem seguir elevant les nostres festes, que ja tenen la declaració de Be d’Interès Cultural per a les Ambaixades, tenen també la declaració d’Interès Turístic Nacional, i aquest és un següent pas que aportarà beneficis per a la festa i la ciutat”.

Les justificacions aportades en l’expedient anterior s’han ampliat i actualitzat afegint noves qüestions, com la difusió en tres idiomes de la festa en les xarxes socials, i continuant fent difusió en mitjans d’altres països. Entre les noves accions de difusió es troben publicacions en revistes italianes de gran tirada com Bella, Ciao Dona o In Familia, al Diario de las Américas en Estats Units, o al diari Excelsior a Mèxic. A més a mès, s’han adjuntat els videorreportatges realitzats en 2022 per les televisions uzbekes Uzbekistan MY5 i Ozbekistan24. Una volta el Ministeri reba la proposta i la documentació, s’obrirà un termini de 3 mesos per a que s’emeta una resposta.

Sigue el canal de la SER en WhatsApp
Encontrarás toda la información, el deporte y el entretenimiento: la actualidad del día y las noticias de última hora, los mejores vídeos y momentos de la radio, entrevistas, reportajes y mucho más.

Suscríbete ahora
 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00