Política

La Unió Municipalista comença a rodar amb molt de protagonisme per a Ontinyent

La primera tinent d'alcalde de la ciutat, Natàlia Enguix, serà la coordinadora de la confederació a la província de València

La vicepresidenta de la Diputació de València i 1a tinenta d'alcalde de l'Ajuntament d'Ontinyent per Ens Uneix, Natalia Enguix, serà la coordinadora de la confederació Unió Municipalista a la Província de València. Així es confirmava en la primera reunió provincial de València d'aquesta confederació en la qual han participat al voltant d'un centenar de càrrecs públics de partits i agrupacions d'electors de caràcter municipalista de la província. L'objectiu de la reunió era acordar el comité provincial i de cadascun dels comités dels partits judicials de la província, així com establir línies de treball i estratègiques per als pròxims anys fins a les eleccions locals i autonòmiques de maig del 2027.

Enguix, que ostenta el càrrec de major responsabilitat d'entre tots els partits locals a la província, era proposada per al càrrec tant per David Garcia, president Nacional d'Unió Municipalista i alcalde de Nules, com per l'alcalde d'Ontinyent, Jorge Rodríguez. En la seua intervenció en l'acte, per al qual rebia el suport unànime dels presents, Enguix destacava "la proximitat dels partits municipalistes a la ciutadania, la capacitat que tenim d'escoltar les persones”, destacant la porta que obri el treball des de la Unió Municipalista “per a poder canviar les coses també des de les grans institucions”.

Jorge Rodríguez destacava que “als grans partits això els vindrà molt malament, els preocupa, i això és perquè estem removent els fonaments del sistema per a crear una cosa nova. Coneixem els errors d'altres organitzacions i podem evitar-los. I en eixe camí no estarem sols, perquè cadascun podem tindre la nostra pròpia entitat en cada municipi, però units en la diversitat podrem avançar de la mà”.

El President Nacional de la Unió Municipalista, David Garcia, posava en relleu “el potencial del que estem generant. Crec que aquest és el projecte polític mes ambiciós de la història de la democràcia a Espanya, un projecte al marge de blocs ideològics, sense entrar en enfrontaments, sense lideratges nacionals sinó microlideratges des de la base, i amb un suport electoral ja garantit. Perquè en vots, els municipalistes som a la Comunitat Valenciana i a Espanya la tercera força política”, remarcava.

En la trobada d'aquest dissabte la Unió Municipalista també s'han conformat els comités en els diferents partits judicials de la província. En el cas del Partit judicial d'Ontinyent, estarà com a representant Jordi Vila, alcalde del Palomar per Ens Uneix; al qual se sumaran altres càrrecs públics d’Ens Uneix als Ajuntaments d'Albaida, Atzeneta d'Albaida, Beniatjar, Benissoda, Bufali i Ontinyent, així com representants d’Ens Uneix a Aielo de Malferit. En el veí partit judicial de Xàtiva es troben Toño Carratalá, alcalde d'Alberic per CA; José Francés del partit EL SEU+ de Canals; i Leonor Juan, d'Énguera per PLOCE. Alguns d'ells formaran part del comité provincial de València que es donarà a conéixer amb detall en les pròximes setmanes, després de la seua primera reunió.

A més s'està tramitant l'adhesió d'altres partits de la província de València amb representació institucional com és el cas de La Font de la Figuera (PFONT), que una vegada integrades se sumaran als diferents equips dels seus respectius partits judicials. De moment es compta ja amb estructura en el 100% dels partits judicials i ara l'objectiu de cada equip serà el de sumar a la resta de grups de la seua zona i, a més, treballar per a generar candidatures independents en aquells pobles i ciutats en els quals no existisquen en l'actualitat de cara a les eleccions del 2027. Aquestes reunions de caràcter provincial se celebraran també a Alacant (25 de maig) i Castelló (31 de maig). Una vegada es conformen els tres comités provincials tindrà lloc una reunió durant el mes de juny per a la posada en marxa del comité autonòmic d'Unió Municipalista a la Comunitat Valenciana.

Sigue el canal de la SER en WhatsApp
Encontrarás toda la información, el deporte y el entretenimiento: la actualidad del día y las noticias de última hora, los mejores vídeos y momentos de la radio, entrevistas, reportajes y mucho más.

Suscríbete ahora
 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00