Opinión
La Columna

Estafes en internet

Natxo Lara, periodista

La Columna Natxo Lara (2024/05/14) "Estafes en Internet"

La Columna Natxo Lara (2024/05/14) "Estafes en Internet"

01:48

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1715665171461/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

No sé si últimament han experimentat algun sobresalt al seu email, Facebook o al seu correu electrònic. La qüestió és que ens estan fent desconfiar de l'univers digital en el qual ens movem. Ja saben, paguem amb el mòbil, comprem amb l'ordinador i donem les nostres dades bancàries per la Tauleta.
Tinc amics que no compren per Internet i que no faciliten cap dada per whatsapp ni per mail. Una mica conspiranoic tot em sembla, però la veritat és que fa algunes setmanes que m'arriben al mòbil i al mail coses estranyes, i fins i tot algun missatge que fa olor.
L'altre dia, al pare li va escriure un quart fill (que no existeix) dient que se li havia trencat el mòbil i que no podia contactar amb ell. Era una estafa, i per sort, els Lara Jornet estem advertits i conscienciats. No s'agafa el telèfon a les 3 de la vesprada, no es donen números de compte i si podem, comprem en el comerç de proximitat i no per Internet.
Tot i això, comença a fer una mica de por, comencem a sentir-nos un poc desprotegits. De vegades arriba un mail de comprovació i d'alerta: ALGÚ HA ENTRAT EN EL TEU CORREU!!! Per sort, quasi mai és veritat i canviant la contrasenya n'hi ha prou.
El que hem de demanar als informàtics i als bancs és que s'apliquen més. Perquè ja saben que els lladres van per davant dels informàtics, i sembla que un dia tindrem un disgust gran i ens buidaran el compte corrent.
Hackers, Pishing… estafes de tots els colors. I és que no es pot viure tranquil.
Als del Sabadell i el BBVA, si acaben casant-se, els demanem que invertisquen molt més en seguretat informàtica. Perquè per a quatre "Claus" que tenim, només falta que un pirata ens els furte des de les Filipines.
I ja saben, abans que els els furten, gasten.

Sigue el canal de la SER en WhatsApp
Encontrarás toda la información, el deporte y el entretenimiento: la actualidad del día y las noticias de última hora, los mejores vídeos y momentos de la radio, entrevistas, reportajes y mucho más.

Suscríbete ahora
 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00