Opinión
La Columna

Bullit català

Ezequiel Moltó, periodista

Ezequiel Moltó (15/05/2024) "Bullit català"

Ezequiel Moltó (15/05/2024) "Bullit català"

01:25

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1715752986325/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Les eleccions catalanes ja s'han celebrat i el bullit està servit. Els resultats donen diversos titulars interessants, el més destacat és que els blocs tradicionals han canviat, ara els partits constitucionalistes
tenen una majoria sòlida que han perdut els independentistes, s'obri una nova etapa a Catalunya, inèdita plena de dificultats i complexitats.
Les possibles opcions per formar govern caminen cap al bloqueig, però hi ha moltes variables en joc, no és sols governar Catalunya, estan a prop les eleccions europees, la governabilitat d'Espanya també
depèn del que puga passar, l'aprovació d'una amnistia i una possible convocatòria electoral general avançada.
Tot està relacionat amb tot i moltes tecles per un mateix piano. Ara és temps de fer política, dins d'uns dies començaran a negociar, i en tota negociació les parts deuen cedir i acceptar alguna renúncia. I en esta nova etapa és necessari deixar de banda els personalismes i pensar en el projecte global i amb els interessos de la gent, en cas contrari la desafecció a política augmentarà i una repetició electoral pot ser letal per a quasi tots, menys per a la dreta que a poc a poc va fent forat a Catalunya. I mentrestant els problemes creixen, el caos a les rodalies, la sequera, la inseguretat ciutadana o les dificultats per accedir a una vivenda digna per omplir una cistella de la compra en condicions. Tinc dubtes de què les negociacions aborden estos problemes o sols es queden en personalismes i protagonistes d'una política caduca, i les velles fórmules i els lideratges messiànics no valen per a esta nova etapa.

Sigue el canal de la SER en WhatsApp
Encontrarás toda la información, el deporte y el entretenimiento: la actualidad del día y las noticias de última hora, los mejores vídeos y momentos de la radio, entrevistas, reportajes y mucho más.

Suscríbete ahora
 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00