Política

Dura crítica del PSOE Vall d'Albaida per la decisió de la Conselleria d'Educació

Els socialistes consideren que "el PP ha optat per posar les coses difícils als que ja ho tenien dificil"

Pati del CRA Castell de Carbonera

El secretari comarcal dels socialistes de la Vall d'Albaida ha enlletgit que el Govern de Generalitat no atenga les circumstàncies dels centres i només es justifique amb el nombre d'alumnes. Ha assegurat que la “lògica del PP” és posar-lo difícil “als qui ja el tenen difícil” i s'emmarca en una “política de retallades en els xicotets pobles”.

El secretari de l'organització socialista, Fede Vidal, ha lamentat que l'executiu que presideix Carlos Mazón propose un arranjament escolar, que únicament considera el nombre d'alumnes, deixant de costat els problemes de despoblació que té la Vall, amb la supressió d'aules “sense atendre les circumstàncies”. En aquest sentit, ha demanat al Conseller d'Educació que rectifique i parle “de veritat” amb el territori.

“El que ha de fer és escoltar la comunitat educativa; desplaçar-se a la Vall d'Albaida a reunir-se amb mares i pares, professorat, amb les AMPA i explique'ls quins són els seus plans”. Davant l'anunci ha dit Vidal que els centres que podrien perdre aules està el CRA Serra de Benicadell, en Montixelvo, que perdria dues aules. Respecte a les aules que es perdria de Primària, els centres afectats són el Verge dels Desamparats, d'Atzeneta d'Albaida, que perdria dues aules; el Lluís Vives de Bocairent; el Verge del Remei de Castelló de Rugat. Amb l'agreujant que eixos centres es troben en municipis xicotets en el que el PSOE ha denominat “destralada a l'escola rural”.

El representant socialista ha relacionat la “singular ubicació” de la Vall d'Albaida per les conseqüències d'un procés de despoblació, “amb tot el que significa de pèrdua d'habitants i d'ocupació”, amb el que denomina “la lògica del PP”: “vostés li ho posen difícil a qui ja ho té difícil” ha afirmat.

Així, ha apuntat que els centres educatius de la Vall d'Albaida, requereixen d'especial atenció, programes per a l'orientació, avanç i enriquiment educatiu que s'aplica en llocs amb “necessitats especials” pel context en el qual es troba, i s'ha mostrat convençut que, una vegada suprimides aquestes aules, “es posarà en qüestió immediatament el curs següent en el curs superior”. Ha emmarcat l'eliminació d'aquestes aules en una “política de retallades en els xicotets municipis” que demostra “que el PP no té política contra la despoblació, sinó que posa en qüestió l'educació en el món rural en cadascuna de les decisions que prenen”.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00