Opinión
La Columna

Periodisme

Miguel Vilaplana, periodista de Información

La Columna Miguel Vilaplana (07/06/2024) "Periodisme"

La Columna Miguel Vilaplana (07/06/2024) "Periodisme"

01:40

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1717739960898/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Este mes passat vam tindre ocasió de gaudir d'un nou cicle de conferències impulsat pel Club d'Amics de la Unesco, que en esta ocasió va estar protagonitzat per professionals del periodisme. Tot un encert, perquè de la mà de Javier Llopis, que en el seu moment va ser al Ciudad i el diari INFORMACIÓN i actualment en Tipografia La Moderna; Ximo Lloréns, del Ciudad; Maribel Vicedo, de INFORMACIÓN i en estos moments en Radio Alcoy; i Juani Ruz, fotògrafa de INFORMACIÓN que també va fer les seues incursions al Ciudad, vam poder conéixer els secrets d'esta professió quan s'exerceix, valga la redundància, de manera professional. I ve això a compte perquè en una època en què l'única cosa que es mesura és la tirania de la immediatesa en les xarxes socials, el titular fàcil i cridaner, i el nombre d'entrades en les pàgines web, va vindre bé saber com s'exerceix el periodisme de veritat, contrastant les notícies, fugint del "amarillisme" i les faules, i donant a conéixer el que de veritat succeeix en nostre entone pròxim i no tan pròxim. Poguera semblar que es tracta d'un periodisme que ja no existeix. Però res més lluny de la realitat. Existeix i continua estant a la disposició de la ciutadania que vol conéixer l'actualitat sense deixar-se arrossegar per les modes o pel sensacionalisme. Els professionals als quals vam tindre l'ocasió d'escoltar són un bon exemple. L'única cosa que cal fer és triar bé els periòdics o les ones radiofòniques en les quals informar-se.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00