Hora 14 AlcoyHora 14 Alcoy
Sociedad
ESDEVENIMENT

L'Orxa prepara per aquest dissabte 15 la tercera edició de l'Orgull Rural

L'alcalde Pau Pinar ha presentat el cartell d'una cita que tindrà des d'exposicions fins a actuacions musicals, passant per una ruta guiada per la població, una marxa o la lectura d'un manifest, entre altres

L'alcalde Pau Pinar mostra el cartell d'aquesta cita que tindrà lloc aquest dissabte 15 de juny / Ajuntament de L'Orxa

L'Orxa celebrarà aquest dissabte 15 de juny la tercera edició de l’Orgull Rural que promou el municipi. Una cita que preveu acollir una multitud de persones per commemorar l’orgull pels drets LGTBQ+, visibilitzar la diversitat en la societat i promoure-la com un valor que enriqueix la convivència i elimina els prejudicis i estigmes contra les persones. El dia central d'aquesta trobada serà el proper dissabte 15.

Pel matí es podrà visitar a partir de les 12:30 hores l’exposició “L’armari de la memòria” al Centre Polivalent de la localitat. Aquest acte serà inaugurat per Stephane Soriano Gómez, director general de Diversitat de la Generalitat Valenciana, Pablo Hernández, comisari de l’exposició i Pau Pinar alcalde del municipi.

Per mostrar L'Orxa a totes les persones que acudeixen a aquesta celebració, s’ha preparat una ruta urbana que tindrà lloc a les 19 hores i estarà coordinada pel cronista de L'Orxa, Juan Antonio Juan Llorens. En aquesta es mostrarà la història i els indrets arquitectònics més singulars del municipi.

Acabada la ruta, a les 20 hores, tindrà lloc la 'Marxa per la Diversitat i Igualtat: Orgull Rural', que estarà amenitzada per la Batucada Ateneu de Cocentaina. Posteriorment, hi haurà un sopar organitzat per l’associació. Per assistir al sopar, es requereix una reserva prèvia que es pot realitzar a l'Ajuntament o telefonant al 966511064 abans del 12 de juny. L'entrada s'abonarà a la porta de l'amfiteatre.

Posteriorment, a les 23 hores començarà una gala per l’Orgull, que s’iniciarà amb la lectura del manifest, enguany dedicat als mitjans de comunicació comarcals i el seu paper per difondre accions com aquesta que fan més visible el món rural i els seus projectes com a referents per la diversitat.

A continuació, la gala comptarà amb actuacions de referents del món de l’ambient. La Gala serà dirigida per Charley, la Xara, Drag Queen Pionera a València, i Cruela de Red River Side, amb la col·laboració especial de Josep María Pérez Sanz i Carmen Juan, cantant i actriu de l’Alqueria Blanca.

L’acte culmirà amb ll’actuació estrella de Sasha Montenegro i els seus acompanyants. Tota una fita per commemorar la diversitat i recordar la importància de la convivència en la societat.

L’alcalde de L'Orxa, Pau Pinar, convida tota la ciutadania a formar part d’aquesta commemoració i a celebrar, des del món rural i en risc de despoblament, la diversitat com un valor que ens enriqueix i ens fa més lliures. També agraeix a l’Associació per la Diversitat de L'Orxa el seu esforç per dur endavant activitats com aquesta.

Pau Pinar resalta, per últim, que l’orgull ajuda a agermanar pobles, “a Fitur vam presentar l’Orgull conjuntament amb Calp i vam acordar acudir els dos orgulls”, per això una comitiva de l’Ajuntament de Calp acudirá a l’esdeveniment, ajudant a teixir xarxes per la Diversitat.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00