Ocio y cultura

Troben un document que data activitats de Moros i Cristians a L'Olleria a l'any 1713

Una casualitat va acabar amb el descobriment del document, el més antic fins ara referent a la festivitat al municipi

Imatge de l'entrada de Moros i Cristians de L'Olleria // Ajuntament de L'Olleria

L’Arxiu de L’Olleria ha aconseguit un document que acredita que en el municipi es va realitzar alguna activitat festiva relacionada amb els Moros i Cristians en l’any 1713.

Es tracta d’una trobada fruit de la casualitat, segons afirmava l’arxivera municipal, Soledad Chico, qui afirmava que “és la dada més antiga que tenim a la localitat de la constància de l’existència dels Moros i Cristians al municipi.

Chico ha confirmat que “aquells que vinguen el dijous a la jornada, es podran emportar una copia transcrita del document. El document es va trobar per casualitat, afirmava l'arxivera que matisava que "dos historiadors estaven investigant i un li va dir a l'altre que a l'arxiu de L'Olleria hi havia informació referent al que estava estudiant i vaig començar a llegir per facilitar-li la feina i poder-li enviar la informació quan em vaig trobar amb eixe document", afirmava.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00