Opinión
La Columna

La igualtat ja existeix entre homes i dones. Segur?

Mireia Pascual, periodista

La Columna (13/06/2024) "La igualtat ja existeix entre homes i dones. Segur?"

La Columna (13/06/2024) "La igualtat ja existeix entre homes i dones. Segur?"

02:19

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1718258726738/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Alcoy

Ahir llegint la premsa com de costum vaig arribar a un article en el qual es parlava de l'addicció al tabac. I és que es va celebrar el passat 31 de maig el Dia Mundial Sense Tabac, i Alcoi va fer tota una celebració per posar el focus en la prevenció del consum per part dels més joves, no sols del tabac convencional sinó també dels dispositius electrònics com a noves formes de fumar.
Estem l'any 2024 i sembla que ara, després de dècades i dècades de saber que existeix l'addicció al tabac i que aquest està format per més de 250 substàncies tòxiques i més de 50 cancerígenes, sembla que ara, a algú li s'ha ocorregut posar el focus en saber la diferència que provoca l'addicció al tabac en una dona i en un home.
No és nou. La medicina ha estat i segueix estant masculinitzada, en totes les seues branques, inclosa la investigació. El cos d'una dona és diferent del de l'home, és evident. Partim d'una diferència molt substancial, tenim un cicle menstrual on les hormones juguen un paper fonamental. Però la investigació de manera tradicional sols ha analitzat que ocorre al cos de l'home, com afecta una medicació al cos de l'home, quins són els símptomes, les causes, etc. per a un home. I ara, al segle XXI, l'any 2024, una investigació acaba de veure que algunes hormones, més present en les dones, podrien ser les responsables que l'addicció al tabac es desenvolupe més ràpidament en les dones que en els homes. A més, cal sumar també que l'ús de la substància es fa per qüestions molt diferents de la dels homes. Es busca controlar millor el pes, calmar l'ansietat o l'estrés de situacions que viuen més elles per ser cuidadores. És a dir, l'addicció està totalment condicionada als rols de gènere que ens imposa la societat. Per tant, no sols, per temes hormonals desenvolupen l'addició de manera més ràpida, sinó que els costa més accedir al tractament i rehabilitar-se.
La igualtat ja existeix entre homes i dones. Segur? Aquest és tan sols un dels molts exemples que cada dia podem observar.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00