Hoy por Hoy la Vall d'AlbaidaHoy por Hoy la Vall d'Albaida
Ocio y cultura

El Ball dels Llauradors: un acte arrelat a la tradició d’Ontinyent

La capital de la Vall d’Albaida es rendeix davant d’una de les seues celebracions més emblemàtiques.

Ontinyent

Divendres passat, la ciutat d'Ontinyent va presenciar una de les majors mostres de tradició, música i folklore de la capital de la Vall d'Albaida, el Ball dels Llauradors. Aquest esdeveniment, integrat per la representació de 7 balls típics, va captivar l'atenció del públic, consolidant-se com una esperada cita anual.

Durant una programació especial de Festes de Moros i Cristians a Ràdio Ontinyent, Justo Alcaraz i David Castelló, membres de la Comparsa Llauradors, van compartir l'emocionant relleu del Ball dels Llauradors al seu retorn l'any 2008, després de la seua desaparició. Aquesta recuperació va coincidir amb el 125è aniversari i l'any de capitania de la comparsa, revelant el profund arrelament i orgull que aquest acte desperta.

Enguany, un total de 16 llauradors van prendre part en els balls, iniciant el recorregut a la plaça de Baix, continuant per la plaça de Sant Roc i culminant a la Placeta Latonda, al centre històric de la ciutat. David Castelló va destacar l'entusiasta resposta del públic, afirmant que " Veure tota la plaça de Baix seguint els balls amb expectació és molt bonic. Estem contents que tinga aquesta resposta". Així, el Ball de Llauradors va recórrer Ontinyent, celebrant i preservant la identitat cultural de la ciutat.

Escolta l'entrevista a Justo Alcaraz i David Castelló:

Entrevista a Justo Alcaraz i David Castelló. Ball dels Llauradors

04:29

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1724158472_401_cut/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00