Sociedad

Els transportistes podran circular per més carreteres i més dies a partir de Setmana Santa

El Servei Català de Trànsit ha aixecat part de les restriccions que limitaven la circulació als camioners durant les operacions especials i a l'estiu

El Servei Català de Trànsit ha acceptat algunes de les reinvidicacions dels transportistes i ha aixecat part de les restriccions de circulació que patien, sobretot el dies festius i a l'estiu. La Generalitat permetrà als camioners moure's per un 30% més de quilòmetres que fins ara i també durant més dies.

Más información

Els transportistes havien demanat als nous gestors de trànsit que posessin sentit comú al calendari i que argumentessin les restriccions, que fins ara patia el sector. El Servei Català ha fet públic avui el nou calendari que preveu d'entrada, que els camioners puguin circular el cap de setmana del 6 i 7 d'agost. Fins ara, els transportistes tenien prohibit moure's aquests dies perquè coincidien amb part de l'operació sortida d'agost.

Segons Trànsit, s'ha reduït un 30% el nombre de quilòmetres restringits durant les operacions especials de trànsit, per Setmana Santa i l'estiu. A més, els camioners recuperen una vintena d'hores, en què podran tornar a la carretera. Es passa de 110 hores de prohibició a 91.

Sobre carreteres concretes: s'ha acordat permetre la circulació de camions per l'AP-7 entre l'Hospitalet de l'Infant i Tarragona tant el Dijous Sant com els dissabtes d'operacions especials quan els transportistes tornin a l'empresa i estigui situada aprop. Els mossos controlaran que no es coli ningú de fora inspeccionant la targeta de transport.

També podran moure's per la Nacional 2 entre el riu Tordera i Riudellots de la Selva i per la C-35 entre Llagostera i Maçanet de la Selva.

La patronal del transport de Catalunya es va comprometre a retirar els recursos contenciosos administratius que havia interposat contra la Generalitat pels anteriors calendaris.

<a name="despiece1"></a>José Luis Aymat: "Cal seguir negociant pel calendari del 2012"

El president de mercaderies de la Confederació del Transport a Catalunya, la CETCAT, que representa 5.000 empreses del sector celebra que els nous gestors de trànsit hagin rectificat el calendari aprovat per l'anterior govern. "No ha pogut contemplar totes les nostres peticions però hem quedat que tornarem a negociar de cara el calendari de l'any que ve", ha explicat Jose Luis Aymat. També ha destacat un canvi de sintonia amb Trànsit ja que amb l'anterior director, Josep Pérez Moya les relacions s'havien tensat molt. "Hem trobat un altre tarannà", ha remarcat Aymat.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00